Υπουργός Δικαιοσύνης: Δεν είπα ποτέ ότι θα κατασχεθεί το Ινστιτούτο Γκαίτε - iefimerida.gr

Υπουργός Δικαιοσύνης: Δεν είπα ποτέ ότι θα κατασχεθεί το Ινστιτούτο Γκαίτε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ότι είχε δηλώσει να κατασχεθεί το Ινστιτούτο Γκαίτε, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του Γερμανικού Δημοσίου.

«Κανένας Έλληνας πολίτης δεν θα ήθελε μια κατάσχεση σε ένα ιστορικό μορφωτικό-πολιτιστικό ίδρυμα, όπως το Ινστιτούτο Γκαίτε». Οπως είπε «ούτε εγώ θα το ήθελα, ούτε διατύπωσα κάτι τέτοιο».

Οπως υποστηρίζει ο υπ. Δικαιοσύνης, η παρανόηση οφείλεται στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, τον οποίο κατηγορεί ότι διαστρέβλωσε τις θέσεις του.

Ο κ. Παρασκευόπουλος τονίζει ότι η διαστρέβλωση των θέσεων του, «οφείλεται στην επίκληση εκ μέρους του Σταύρου Θεοδωράκη μιας εξ ορισμού αναπόδεικτης και ούτως ή άλλως ανύπαρκτης «διαρροής», την οποία ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης κατ’ επανάληψη έχει διαψεύσει».
Ο υπ. Δικαιοσύνης καλεί μάλιστα όποιον έχει αμφιβολίες «να επιβεβαιώσει την έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς στο Ινστιτούτο Γκαίτε παρακολουθώντας την ομιλία του στη Βουλή που είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο».

Το Ποτάμι: Μετά την αποδοκιμασία, ζητάει και τα ρέστα

Αντιδρώντας, το Ποτάμι κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι «αντί να αναλογισθεί τη ζημιά, που προκάλεσαν στη χώρα οι δηλώσεις του σε σημείο, που αναγκάστηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να προχωρήσει σε δημόσια αποδοκιμασία, ζητάει και τα ρέστα».

Μάλιστα, παραθέτει τι είπε στη Βουλή στις 11 Μαρτίου, σχετικά με το ενδεχόμενο κατάσχεσης γερμανικών ακινήτων στην Ελλάδα:

«Η απόφαση του Αρείου Πάγου παραμένει εκτελεστή και προσωπικά είμαι έτοιμος να δώσω την άδεια για την εκτέλεσή της». Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι «η γερμανική περιουσία στην Ελλάδα, ως γνωστόν, περιλαμβάνει το Ινστιτούτο Γκαίτε, τη Γερμανική Σχολή και το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο».

Και συνεχίζει το «κατηγορώ» κατά του κ. Παρασκευόπουλου: «Τις επόμενες μέρες παρά τις τεράστιες αντιδράσεις, που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, όχι μόνο δεν άλλαξε ρότα αλλά σε κλίμα εθνικιστικού οίστρου, έδωσε μπαράζ συνεντεύξεων για να επαναλάβει τις απειλές: “Έχουμε μια απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης και ασφαλώς εγώ μπορώ να την υπογράψω…και βεβαίως έχω τη βούληση να την υπογράψω, εκτός από την θεσμική δυνατότητα”».

Το Ποτάμι,λ κατόπιν αυτών επισημαίνει ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης «είχε τη βούληση, λοιπόν, να προχωρήσει σε κατασχέσεις!».

Και εξηγεί ότι «αυτό ακριβώς θύμισε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης επισημαίνοντας ότι μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού όλοι – και ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος – ελπίζουμε “να κατάλαβαν τι επιτάσσει το εθνικό συμφέρον”».

Για να καταλήξει λέγοντας: «Ο υπουργός αντί να δεχθεί την ήπια σύστασή μας, εξέδωσε ανακοίνωση μιλώντας για “διαστρέβλωση”. Είναι προφανές ότι η δημόσια αποδοκιμασία από τον κ. Τσίπρα χθες στο Βερολίνο τον φέρνει σε δυσχερή θέση. Αντί να επιτίθεται στο Ποτάμι όμως, θα ήταν καλύτερο να σιωπήσει δείχνοντας έτσι ότι κατάλαβε το λάθος του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ