Σακελλαρίδης για τη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ: Βρέθηκαν σημεία σύγκλισης για να συνεχίσουμε από κοινού - iefimerida.gr

Σακελλαρίδης για τη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ: Βρέθηκαν σημεία σύγκλισης για να συνεχίσουμε από κοινού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα όσα συζήτησαν χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο αναφέρθηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Σακελλαρίδης στη συνάντηση Ανγκελα Μέρκελ και Αλέξη Τσίπρας δεν έγινε ανάλυση των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση. Συζήτησαν ωστόσο για το περίγραμμα αυτών, έγιναν γενικές τοποθετήσεις επ' αυτών και κατέληξαν να συγκλίνουν σε ορισμένα ζητήματα.

«Το σημαντικό είναι ότι υπήρχε διάθεση να βρεθεί κοινό έδαφος πάνω στο οποίο θα πατήσει η ελληνική κυβέρνηση για να φτιάξει τη λίστα που θα στείλει στο Eurogroup», προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανέφερε επίσης ότι κατά τη διάρκεια του πεντάωρου δείπνου των δύο ηγετών και των συνεργατών τους συζητήθηκαν μια σειρά από ζητήματα. «Μίλησαν για τις διμερείς σχέσεις, ο πρωθυπουργός παρουσίασε την κατάσταση στην Ελλάδα, περιέγραψε τους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης, μίλησαν για τα προβλήματα στην Ευρωζώνη, η κυρία Μέρκελ περιέγραψε τις θέσεις της. Το σημαντικό είναι ότι βρέθηκαν άξονες και σημεία σύγκλισης για να συνεχίσουμε από κοινού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ