Υποχώρησαν Podemos και Le Pen σε Ισπανία και Γαλλία - iefimerida.gr

Υποχώρησαν Podemos και Le Pen σε Ισπανία και Γαλλία

 Socrates Baltagiannis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν πέτυχαν τους στόχους τους οι Podemos στην Ισπανία και το Ακροδεξιό Μέτωπο της Λεπέν στη Γαλλία καθώς δεν τα κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις ελπίδες για πρωτιά τους στις τοπικές εκλογές που έγιναν στις δύο χώρες το Σαββατοκύριακο.

Στις τοπικές εκλογές στην Ισπανία, στην Ανδαλουσία, το Podemos κατατάχθηκε τρίτο σε δύναμη κόμμα, με ποσοστό 14,9%, κερδίζοντας λιγότερες ψήφους από το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα, το οποίο κατατάχθηκε δεύτερο.

Δεν τα κατάφερε ούτε η Λεπέν

Ούτε στη Γαλλία έπνευσε ο άνεμος της αλλαγής προς την κατεύθυνση του Ακροδεξιού Μετώπου.

Το εθνικιστικό κόμμα της Marine Le Pen πήγε καλύτερα, αλλά το νήμα έκοψε ο συντηρητικός Nikolas Sarkozy. Μάλιστα, το σοσιαλιστικό κόμμα του νυν προέδρου Φρανσουά Ολάντ, άντεξε περισσότερο του αναμενομένου ξεπερνώντας το όριο του 20%.

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που επισημαίνουν ότι η κυβερνητική εμπειρία των πρώτων δύο μηνών από τον ΣΥΡΙΖΑ (κάποιοι κάνουν λόγο ακόμη και για «αποκαθήλωση»), ο οποίος από την αντιπολιτευτική ευχέρεια βρέθηκε με μείζονες ευθύνες και ενώπιον πιέσεων από τους εταίρους, δεν βοήθησε τα λαϊκιστικά κόμματά ανά την Ευρώπη.

Οπως ανέφεραν πολλοί εκ των αναλυτών, η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να επιλύσει τα συσσωρευμένα προβλήματα της Ελλάδας και οι συνεχώς πιο «στυφές» σχέσεις του με την Ευρώπη, πιθανώς να δημιουργήσει προβλήματα και σε άλλα ριζοσπαστικά κόμματα της Γηραιάς Ηπείρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ