CNBC: Μπορεί η «αποκαθήλωση» του ΣΥΡΙΖΑ να επηρεάσει τους Ευρωπαίους ψηφοφόρους; - iefimerida.gr

CNBC: Μπορεί η «αποκαθήλωση» του ΣΥΡΙΖΑ να επηρεάσει τους Ευρωπαίους ψηφοφόρους;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η «οικονομική και χρηματοπιστωτική καταστροφή» του κυβερνώντος κόμματος στη Ελλάδα, έχει πλήξει τη δυνατότητα άλλων λαϊκίστικων (populist) κομμάτων στην Ευρώπη να αυξήσουν περαιτέρω τη δύναμή τους, όπως αναφέρει το CNBC, λαμβάνοντας αφορμή από τις πρόσφατες τοπικές εκλογές σε Γαλλία και Ισπανία.


Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις δύο χώρες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε, από τη μία πλευρά το εθνικιστικό κόμμα της Marine Le Pen θριάμβευσε, αν και τελικός νικητής αποδείχθηκε το συντηρητικό κόμμα UMP υπό τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Nicolas Sarkozy.

Ταυτόχρονα σε τοπικές εκλογές στην Ισπανία, το Podemos κατατάχθηκε τρίτο σε δύναμη κόμμα, με ποσοστό 14,9%, κερδίζοντας λιγότερες ψήφους από το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα, το οποίο κατατάχθηκε δεύτερο.

Πολιτικοί αναλυτές, σχολιάζοντας αυτά τα δύο εκλογικά αποτελέσματα, υποστήριξαν στο CNBC ότι η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να επιλύσει τα συσσωρευμένα προβλήματα της Ελλάδας και οι συνεχώς πιο «στυφές» σχέσεις του με την Ευρώπη, πιθανώς να δημιουργήσει προβλήματα και σε άλλα ριζοσπαστικά κόμματα της Γηραιάς Ηπείρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ