Μία γυναίκα αναλαμβάνει για πρώτη φορά το τιμόνι του Guardian - iefimerida.gr

Μία γυναίκα αναλαμβάνει για πρώτη φορά το τιμόνι του Guardian

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Guardian έχει το μοναδικό ρεκόρ των μόλις έντεκα διευθυντών στα 194 χρόνια λειτουργίας του. Πιο εντυπωσιακό όμως είναι το γεγονός ότι σε όλη την ιστορία του, σε αυτή τη θέση δεν βρέθηκε ποτέ γυναίκα.

Αυτό μέχρι πρόσφατα, μια και επιτέλους ήρθε η ώρα να αναλάβει το τιμόνι της βρετανικής εφημερίδας μία γυναίκα και συγκεκριμένα η Κάθριν Βάινερ.

Έχοντας αναλάβει ήδη την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας στην Αυστραλία πριν μετακινηθεί στις ΗΠΑ για να διευθύνει την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας που άνοιξε εκεί πριν τρία χρόνια, η Βάινερ θα διαδεχθεί σε λίγους μήνες τον Άλαν Ράζμπριζερ, τον άνθρωπο που διευθύνει την ιστορική εφημερίδα την τελευταία 20ετία για να την οδηγήσει με πολύ μεγάλη επιτυχία σε μια νέα και ψηφιακή εποχή.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, η εφημερίδα που παραλαμβάνει η 44χρονη δημοσιογράφος έχει ένα κοινό που ξεπερνά τα βρετανικά σύνορα και έχει πρωτοστατήσει σε σειρά αποκαλύψεων με κορυφαία αυτή των παρακολουθήσεων της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας- θέμα που εξασφάλισε χάρη στην εμπιστοσύνη που της έδειξε ο Έντουαρντ Σνόουντεν. Η Βάινερ δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει αυτήν τη γραμμή. Η δική της Guardian «θα εξακολουθήσει να είναι αφιερωμένη στην υψηλή δημοσιογραφία, στις ιδέες και τα γεγονότα» σύμφωνα με τη δική της διατύπωση.

Μία γυναίκα αναλαμβάνει για πρώτη φορά το τιμόνι του Guardian | iefimerida.gr 0

O Άλαν Ράζμπριζερ, ο άνθρωπος που διηύθυνε την ιστορική εφημερίδα τα τελευταία 20 χρόνια, θα αποσυρθεί το καλοκαιρί

Τα Νέα αναφέρουν μάλιστα ότι η επιλογή της 44χρονης Βάινερ ήταν προϊόν μιας μακράς διαδικασίας. Στην ψηφοφορία συμβουλευτικού χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκε στη σύνταξη της εφημερίδας, οι συνάδελφοί της την τίμησαν με το 53% των ψήφων.

Ο αντίπαλός ήταν ο Ιαν Κατς, διευθυντής στο BBC2 και πρώην δημοσιογράφος του Guardian. Τελικά, ο Scott Trust, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εγγυάται την εκδοτική ανεξαρτησία και τη χρηματοδότηση της εφημερίδας, επέλεξε εκείνη.
Η ίδια η Βάινερ έχει κάνει σπουδές στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και οφείλει την ανέλιξή της στις επιδόσεις που είχε στο ελεύθερο ρεπορτάζ. «Καταιγίδα σε ένα σουτιέν» ήταν ο τίτλος του πρώτου της ρεπορτάζ που κυκλοφόρησε το 1992 και είχε ως θέμα το πλούσιο στήθος.

Όσον αφορά στα σχέδιά της για την εφημερίδα που ιδρύθηκε το 1821, αυτά επικεντρώνονται κυρίως στην ενίσχυση της ηλεκτρονικής έκδοσης μια και η έντυπη έχει πέσει στα 180.000 φύλλα. «Η έντυπη έκδοση δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στο πέρασμά μας στην ψηφιακή. Πρέπει να τη σεβαστούμε, εφόσον όμως αποφασίσουμε να τη συνεχίσουμε», λέει η ίδια.

Εκτός από δημοσιογράφος, η Βάινερ είναι και θεατρική συγγραφέας μια και έχει γράψει το έργο «Το όνομά μου είναι Ρέιτσελ Κόρι» που αναφέρεται στη ζωή μιας Αμερικανίδας ακτιβίστριας που έχασε τη ζωή της στη Λωρίδα της Γάζας από μπουλντόζες του αμερικανικού στρατού.

Πηγή: Τα Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Guardian Κάθριν Βάινερ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ