«Βόμβα» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: Ετοιμάζεται Βαλκανική λίγκα ξανά - iefimerida.gr

«Βόμβα» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: Ετοιμάζεται Βαλκανική λίγκα ξανά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά το Champions League και το Europa League δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε και μια Βαλκανική λίγκα στην Ευρώπη μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Σύλλογοι από τα Βαλκάνια και ισχυροί παράγοντες του ποδοσφαίρου σκέφτονται σοβαρά από το 2018 να υπάρξει ξανά Βαλκανική λίγκα μετά από περίπου 22 χρόνια, η οποία θα αρχίζει κάθε Φεβρουάριο και θα συμμετάσχουν σε αυτήν την 13 χώρες. Συγκεκριμένα, Ελλάδα, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία, Τουρκία, Αλβανία, Βουλγαρία, Κύπρος, Ουγγαρία, Σκόπια, Μαυροβούνιο και Ρουμανία. Στην διοργάνωση θα συμμετέχουν ομάδες που έχουν αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέχρι και τον Φλεβάρη, ενώ στόχος είναι κατόπιν συμφωνίας με την UEFA ο πρώτος να παίζει του χρόνου στο Champions League και ο δεύτερος στο Europa League.

Ο άνθρωπος που δείχνει αν έχει σημαίνοντα ρόλο στο θέμα της Βαλκανικής λίγκας είναι ο Νταβόρ Σούκερ, ο οποίος έχει θέση στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA.

Το αφεντικό της Μάριμπορ από την Σλοβενία Ζλάτκο Ζάχοβιτς είπε για το θέμα «Το να συμμετέχουν σε μια διοργάνωση ομάδες από 13 χώρες ανεβάζει το επίπεδο. Πιστεύω ότι θα δημιουργηθεί μία ανταγωνιστική λίγκα και σίγουρα πιο δυνατή από αυτή που παίζουμε τώρα. Θεωρώ ότι είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα για το ποδόσφαιρο. Δυστυχώς, οι ομάδες της Ανατολικής Ευρώπης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Ακόμα και η Μάριμπορ έχει οικονομικά προβλήματα παρά τη συμμετοχή της στο Champions League. Τα έσοδα που υπάρχουν από το ποδόσφαιρο στη Σλοβενία είναι ελάχιστα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Τσίρο Μπλάζεβιτς. Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε: «Σίγουρα είναι μια καλή ιδέα η οποία θα αποφέρει έσοδα στις ομάδες. Σε σχέση με τα χρήματα που παίρνουν οι σύλλογοι από τα πρωταθλήματα τότε σίγουρα θα βάλουν περισσότερα στα ταμεία τους». Στη συνέχεια ωστόσο ανέφερε και τους κινδύνους που υπάρχουν σε ένα τέτοιο εγχείρημα. «Δεν θεωρώ ότι ο κόσμος είναι έτοιμος να υποδεχτεί τέτοια παιχνίδια. Δεν θεωρώ ότι μπορούν να διεξαχθούν αγώνες ανάμεσα στην Ντίναμο και την Χάιντουκ με την Παρτίζαν και τον Ερυθρό Αστέρα. Αν προχωρήσει η συγκεκριμένη ιδέα αυτό θα είναι κάτι που θα πρέπει να δουν όσοι ασχολούνται με αυτό».

Δείτε και το σχετικό δημοσίευμα από site στην Κροατία

«Βόμβα» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: Ετοιμάζεται Βαλκανική λίγκα ξανά | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ