Ένας «λογοτεχνικός περίπατος» στα χνάρια του Σεφέρη - iefimerida.gr

Ένας «λογοτεχνικός περίπατος» στα χνάρια του Σεφέρη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Σάββατο 21 Μαρτίου, τα Public και η εταιρεία πολιτιστικού τουρισμού Discover Greek Culture γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με έναν πρωτότυπο τρόπο: διοργανώνουν έναν «λογοτεχνικό περίπατο» στο κέντρο της Αθήνας. Πρώτος «ξεναγός» ο ποιητής Γιώργος Σεφέρης, που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ το 1963.

Ο «Λογοτεχνικός περίπατος» θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί από την οδό Άγρας 20, εκεί που βρίσκεται το σπίτι του Γιώργου και της Μάρως Σεφέρη. Το σπίτι αυτό υπήρξε η μόνιμη κατοικία του ζευγαριού, μετά το πέρας της μακράς διαμονής του ποιητή στο εξωτερικό λόγω της διπλωματικής του σταδιοδρομίας. Μια ανάσα από το Παναθηναϊκό στάδιο και ακολουθώντας το νησιώτικο στυλ, το διώροφο σπίτι με τα αναρίθμητα ενθυμήματα, καθένα με μια ξεχωριστή ιστορία συνδεδεμένη με τον νομπελίστα ποιητή, έχει πολλά να αποκαλύψει.

Η επόμενη στάση θα είναι στην οδό Κυδαθηναίων 9 στην Πλάκα. Εκεί, πάνω στον ήσυχο πεζόδρομο, οι «περιπατητές» θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την οικία Σεφεριάδη, ένα από τα πιο ιστορικά σπίτια της πρωτεύουσας: το πατρικό σπίτι του ποιητή. Το ισόγειο του σπιτιού αποτέλεσε την έδρα του ποιητή όταν ερχόταν στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της διπλωματικής του καριέρας. Στο ίδιο κτίριο ζούσε και η αδελφή του και ποιήτρια Ιωάννα με τον σύζυγό της, τον πρόεδρο της δημοκρατίας, και ακαδημαϊκό, Κωνσταντίνο Τσάτσο.

Η τρίτη στάση της διαδρομής θα γίνει στον ιστορικό στην οδό Βουλής, στον ιστορικό εκδοτικό οίκο Ίκαρο, ο οποίος είναι και ο αποκλειστικός εκδότης των έργων του Γιώργου Σεφέρη.

Ο «Λογοτεχνικός περίπατος» θα ολοκληρωθεί στο Public Συντάγματος όπου ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ποιητής και βιβλιογράφος, μεταξύ άλλων, του Γιώργου Σεφέρη, θα είναι διαθέσιμος για μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

INFO
Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, ώρα 11:00-13:30
Έναρξη από το Σπίτι Σεφέρη (Άγρας 20). Ολοκλήρωση της διαδρομής στο Public Συντάγματος
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr
Οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς για την κράτηση της θέσης τους.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ