Βαρουφάκης: Ας ξεφύγουμε από το υψωμένο δάχτυλο... - iefimerida.gr

Βαρουφάκης: Ας ξεφύγουμε από το υψωμένο δάχτυλο...

Το νέο κείμενο του Βαρουφάκη (Nikos Libertas / SOOC)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δείχνει μετανιωμένος για το υψωμένο δάχτυλο ο Γιάνης Βαρουφάκης με ένα κείμενο που ανήρτησε στο ιστολόγιο του στον απόηχο της χθεσινής συνάντησης των Βρυξελλών που φυσικά δεν αφήνει ασχολίαστη.

Μπορεί να μην ήταν ο ίδιος στην άτυπη όπως τονίζει συνάντηση των Βρυξελλών, όμως υπογραμμίζει πως η συμφωνία του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου είναι η βάση και η λύση για την Ελλάδα αλλά κυρίως για το μέλλον της νομισματικής ένωσης. Μάλιστα κατορθώνει ο υπουργός Οικονομικών να συνδέσει το περιβόητο βίντεο με το υψωμένο του δάχτυλο, με τις κακές σχέσης Ελλάδας Γερμανίας, την κακοφορμισμένη νομισματική ένωση της Ευρώπης και τις σχέσεις μεταξύ «περήφανων κρατών».

Το κείμενό του εκκινεί ως εξής:


«Κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να καταλάβει πως ένα συγκεκριμένο βίντεο έγινε κάτι μεγαλύτερο από μια χειρονομία. Πως πυροδότησε μια διαμάχη που αντανακλά τον τρόπο με τον οποίο η τραπεζική κρίση του 2008 άρχισε να υπονομεύει την κακοσχεδιασμένη νομισματική ένωση της Ευρώπης και να στρέφει περήφανα έθνη το ένα εναντίον του άλλου.»

Στη συνέχεια θυμίζει πως εξαρχής ήταν αντίθετος με τα δάνεια από τη Γερμανία και τους άλλους Ευρωπαίους φορολογούμενους με επιχειρήματα για να τονίσει:

«Το 2010 η Ελλάδα δεν χρωστούσε ούτε ένα ευρώ στους Γερμανούς φορολογούμενους. Δεν είχαμε κανένα δικαίωμα να δανειστούμε από αυτούς ή άλλους Ευρωπαίους φορολογούμενους, αφού το δημόσιο χρέος μας δεν ήταν βιώσιμο. Τελεία!»

Βαρουφάκης: Ας ξεφύγουμε από το υψωμένο δάχτυλο... | iefimerida.gr 0


Το κείμενο του Γιάνη Βαρουφάκη που θυμίζει έντονα άρθρο της εποχής πριν την υπουργοποίησή του καταλήγει ως εξής:


«Ας σταματήσουμε το τοξικό παιχνίδι των κατηγοριών και την ηθικολογία για το υψωμένο δάχτυλο που οφελεί μόνο τους εχθρούς της Ευρώπης. Πρέπει να επικεντρώσουμε στο κοινό μας ενδιαφέρον: Πώς να οδηγήσουμε στην μεταρρύθμιση και ανάπτυξη της Ελλάδας άμεσα, ώστε να μπορέσει το ελληνικό κράτος να αποπληρώσει το χρέος που δεν έπρεπε εξαρχής να έχει πάρει και ταυτόχρονα να φροντίζει τους πολίτες όπως κάθε μοντέρνα ευρωπαϊκή χώρα οφείλει να κάνει.


Σε πρακτικούς όρους, η συμφωνία της 20η Φεβρουαρίου στο Eurogroup προσφέρει την τέλεια ευκαιρία να προχωρήσουμε μπροστά. Ας την εφαρμόσουμε αμέσως, όπως μας παρότρυναν οι ηγέτες μας στη χθεσινή άτυπη συνάντηση των Βρυξελλών.

Κοιτάζοντας πέρα από τις τρέχουσες εντάσεις, κοινό μας καθήκον ειίναι να ανασχεδιάσουμε την Ευρώπη έτσι ώστε Ελληνες και Γερμανοί, μαζί με όλους του Ευρωπαίους να μπορέσουν να ξανα-φανταστούν την νομισματική ένωση ως βασίλειο κοινής ευημερίας.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ