Σακελλαρίδης για Σαμαρά: Στις Συνόδους Κορυφής εμείς διαπραγματευόμαστε, εκείνος αποχωρούσε με μέτρα και περικοπές - iefimerida.gr

Σακελλαρίδης για Σαμαρά: Στις Συνόδους Κορυφής εμείς διαπραγματευόμαστε, εκείνος αποχωρούσε με μέτρα και περικοπές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απάντηση στη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά πως η Τρόικα και το Eurogroup θα βαθμολογήσουν τον Τσίπρα έδωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Σε δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως ο κ.Σαμαράς δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι υπάρχουν κυβερνήσεις που διαπραγματεύονται. Άλλωστε δεν τον βοηθούν και οι αναμνήσεις του από τις Συνόδους Κορυφής: αποχωρούσε με πακέτα υφεσιακών μέτρων και περικοπών.

Η δήλωση του κ.Σακελλαρίδη
«Κατανοούμε τη δυσκολία του κ. Σαμαρά να αποδεχθεί ότι υπάρχουν κυβερνήσεις που διαπραγματεύονται. Άλλωστε δεν τον βοηθούν και οι αναμνήσεις του από τις Συνόδους Κορυφής: αποχωρούσε με πακέτα υφεσιακών μέτρων και περικοπών.
Η κυβέρνηση πέτυχε να θέσει το πλαίσιο της πολιτικής που θα δώσει ανάσα στην οικονομία και την κοινωνία. Το περίφημο email Χαρδουβέλη, πλέον, είναι παρελθόν. Θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, δεσμευμένοι από τη λαϊκή εντολή».

Ο Βαρουφάκης είναι και θα είναι υπουργός

Την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά του πρωθυπουργού στο πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στον real fm, στον απόηχο των ενστάσεων των δανειστών.
"Ο κ. Βαρουφάκης τυγχάνει της απόλυτης εκτίμησης και της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά. Είναι και θα συνεχίσει να είναι υπουργός Οικονομικών", είπε ξεκαθαρίζοντας πως "δεν έχει τεθεί κανένα ζήτημα στον κ. Τσίπρα για τον κ. Βαρουφάκη. Δεν έχει τεθεί σε επίπεδο πολιτικό γκρίνια", τόνισε και εξήγησε πως και εκείνοι διαβάζουν δημοσιεύματα αλλά δεν εκφράζουν την κυβέρνηση.
Τέλος, απαντώντας στο ποιες είναι οι προσδοκίες της κυβέρνησης από την επικείμενη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ στο Βερολίνο, ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε πως "οι διμερείς σχέσεις της χώρας μας με τη Γερμανία είναι πολύ σημαντικές και για την κρίση της Ευρωζώνης. Με βάση και τη χθεσινή συζήτηση, το επίπεδο καλής πίστης θα ενισχυθεί και θα αποτελέσει ένα εφαλτήριο για την αποκόμιση μιας μεγαλύτερης αξιοπιστίας και ενός κλίματος καλύτερης συνεννόησης".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ