Morgan Stanley: Ακόμη και εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, θα κινδυνεύει με κραχ - iefimerida.gr

Morgan Stanley: Ακόμη και εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, θα κινδυνεύει με κραχ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προειδοποιήσεις για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας και στην περίπτωση που η χώρα εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ διατυπώνει η Morgan Stanley σε έκθεσή της.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο οίκος, ακόμη κι αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ το κλειδί της επόμενης ημέρας θα βρίσκεται στο τραπεζικό σύστημα, ενώ, ένα πιστωτικό κραχ θα παραμείνει πιθανό.

Το ερώτημα που διατυπώνει η Morgan Stanley σε νέα έκθεσή της είναι «Τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ».

Στο υποθετικό αυτό σενάριο η Morgan Stanley αναφέρει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να αναζητήσουν άμεσα χρηματοδότηση και να προσπαθήσουν να βάλουν φρένο στη μαζική εκροή καταθέσεων.

Η εκροή, ωστόσο, θα είναι μεγάλη και το φαινόμενο αυτό είναι δύσκολο να αναχαιτιστεί.

Ωστόσο, όπως σημειώνει, η Morgan Stanley η εκροή καταθέσεων έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς μόνο το δίμηνο Δεκέμβριος-Ιανουάριος περίπου το 10% των καταθέσεων έχει ήδη κάνει φτερά.

Ο κίνδυνος ενός πιστωτικού κραχ θα είναι ορατός για την Ελλάδα και στη μετά ευρώ εποχή, προειδοποιεί η Morgan Stanley.

Σημειωτέον ότι ο οίκος εκτιμά ότι η πιθανότητα εξόδου από το ευρώ είναι ακόμη ορατή, ενώ δίνει πιθανότητες 25% στο επόμενο εξάμηνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ