Ερευνα: Οι Ελληνες έφηβοι «παρατούν» το αλκοόλ και το κάπνισμα και στρέφονται στο χασίς - iefimerida.gr

Ερευνα: Οι Ελληνες έφηβοι «παρατούν» το αλκοόλ και το κάπνισμα και στρέφονται στο χασίς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία στατιστικής μελέτης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) πως οι έφηβοι προτιμούν το χασίς από το αλκοόλ και το τσιγάρο.

Το δείγμα της έρευνας αφορά παιδιά ηλικίας 11, 13 και 15, τα οποία απάντησαν σε σχετικό ερωτηματολόγιο, το οποίο δόθηκε σε τάξεις κατά το περυσινό έτος, χωρίς να υπάρχει η εποπτεία εκπαιδευτικού.

Η έρευνα είναι άκρως αποκαλυπτική με τα στοιχεία να δείχνουν πως: 1 στους 3 δεκαπεντάχρονους έχει καπνίσει τσιγάρο, 1 στους 5 κάπνισε ένα μήνα από την έρευνα, ενώ 1 στους 8 έχει μεθύσει το ίδιο διάστημα για μια φορά.

Ωστόσο, μειωμένο παρατηρείται τόσο το κάπνισμα όσο και η χρήση αλκοόλ. Σε αυτό φαίνεται πως έχει συμβάλλει η οικονομική κρίση και αύξηση των τιμών πώλησης αυτών των προϊόντων αλλά και οι καμπάνιες που έχουν γίνει κατά αυτών των εξαρτήσεων.

Από την άλλη πλευρά, αυξημένο είναι το ποσοστό των εφήβων που έχει δοκιμάσει ή συνεχίζει να κάνει χρήση κάνναβης.

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΙΨΥ έρευνα έφηβοι χασίς τσιγάρο αλκοόλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ