Bloomberg: Η ΕΚΤ έδωσε στην Ελλάδα λιγότερα χρήματα από όσα ζήτησε μέσω του ELA - iefimerida.gr

Bloomberg: Η ΕΚΤ έδωσε στην Ελλάδα λιγότερα χρήματα από όσα ζήτησε μέσω του ELA

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα ζήτησε 900 εκατομμύρια ευρώ. Η ΕΚΤ έδωσε 400 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα 500 εκατομμύρια που υπολείπονται από τα χρήματα που δόθηκαν μέσω του ELA, δείχνουν την πίεση που ασκεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην ελληνική κυβέρνηση.

To Bloomberg επικαλείται στελέχη που έπαιξαν ρόλο στην τελευταία απόφαση της ΕΚΤ, έτσι όπως πάρθηκε τελικά το βράδυ της Τετάρτης, και σημειώνει πως η ελληνική πλευρά είχε ζητήσει 900 εκατομμύρια ευρώ από την ΕΚΤ, αλλά η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική, καθώς της δόθηκαν τελικά μόλις 400 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η Φρανκφούρτη εξακολουθεί να έχει ανησυχίες για τον τρόπο που οι ελληνικές τράπεζες χρησιμοποιούν αυτά τα χρήματα. Συγκεκριμένα, δεν θέλουν να δώσουν παραπάνω χρήματα βλέποντας πως στην ουσία οι τράπεζες δανείζουν την κυβέρνηση, κάτι που καταστρατηγεί το νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι χαρακτηριστικό πως στις 12 Μαρτίου η ΕΚΤ έδωσε στην ελληνική πλευρά τα χρήματα που ζήτησε (600 εκατ. ευρώ), ενώ στις 5 Μαρτίου είχε δώσει άλλα 500 εκατομμύρια. Αυτή τη φορά το ελληνικό αίτημα δεν βρήκε ευήκοα ώτα για να τους λόγους που εκτέθηκαν προηγουμένως. Πάντως, επί του παρόντος οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν χρησιμοποιήσει τα χρήματα του ELA που έχουν λάβει. Ως εκ τούτου έχουν συνολικά στα χέρια τους περιπου τρία δισεκατομμύρια ευρώ σε ρευστό.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ELA ΕΚΤ ελληνικές τράπεζες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ