Θεοδωράκης: Μόνο 1 από τις 40 σελίδες του χθεσινού νομοσχεδίου αναφερόταν στην ανθρωπιστική κρίση - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Μόνο 1 από τις 40 σελίδες του χθεσινού νομοσχεδίου αναφερόταν στην ανθρωπιστική κρίση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αντί ο κ.Τσίπρας να διαλύσει τις εφιαλτικές σκιές ενός grexit ή graccident επανέλαβε κενές υποσχέσεις και αρνήθηκε να δώσει ένα σαφές πλαίσιο για το τι διεκδικούμε από τους εταίρους μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζοντας έτσι τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού.

«Η σαφής εντολή του ελληνικού λαού ήταν να αλλάξουμε πορεία, να γιατρέψουμε τις πληγές της κοινωνίας και όχι να πάμε σε μια άλλου τύπου χρεοκοπία υπό τον ήχο εθνολαϊκίστικών ασμάτων. Η ψήφος ήταν εντολή για λύση μέσα στην ευρωζώνη, εντολή από την οποία η κυβέρνηση απομακρύνεται κάθε μέρα που περνάει», αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ποταμιού ασκεί κριτική στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση. «Ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε προφανώς ένα άλλο νομοσχέδιο και μάλλον δεν είναι ενήμερος για το πώς κατέληξε η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησής του. Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι μόνο τα 4 από τα 37 άρθρα του νομοσχεδίου αναφέρονται στην «ανθρωπιστική κρίση», τα υπόλοιπα 33 διευθετούν κυρίως την κομματική και κυβερνητική κρίση. Για να γίνουμε πιο κατανοητοί πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μόνο μία από τις σαράντα σελίδες του νομοσχεδίου αναφέρεται στην «ανθρωπιστική κρίση». Το συνολικό δε ποσό που η κυβέρνηση θα δώσει στα «θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης» είναι 200 εκατομμύρια ευρώ, το 0.1 του ΑΕΠ ή αλλιώς 200 ευρώ το χρόνο για καθέναν από τους ένα εκατομμύριο συνανθρώπους μας, που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια».

Στην ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος του Ποταμιού θέλοντας να επικρίνει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που αμφισβητούν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και κάνουν λόγο για επιστροφή στη δραχμή, αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θα έπρεπε να αντιπαρατεθεί δημοσίως και κατηγορηματικά με όλους αυτούς που συνεχίζουν να μιλούν στην Ελλάδα και την Γερμανία για την έξοδο της χώρας από το ευρώ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση του Σταύρου Θεοδωράκη διανεμήθηκε μετά τη συνεδρίαση στα ΜΜΕ καθώς η πρόεδρος της Βουλής δεν του έδωσε τον λόγο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. «Σήμερα η κυρία Κωνσταντοπούλου, ξεπερνώντας ακόμη και τον εαυτό της, διέλυσε την κοινοβουλευτική διαδικασία και με τον ρόλο του κομματικού εγκάθετου (ποιανού κόμματος αλήθεια;) δεν έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, ούτε πριν από την ομιλία του Πρωθυπουργού αλλά ούτε και μετά, όπως επίμονα της ζητήθηκε. Την πράξη αυτή της κυρίας Κωνσταντοπούλου στηλίτευσε σύσσωμη η δημοκρατική αντιπολίτευση αλλά παρόλα αυτά η πρόεδρος της Βουλής δεν ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από το κοινοβουλευτικό σώμα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ το Ποτάμι Σταύρος Θεοδωράκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ