Ο Σταθάκης προανήγγειλε ρυθμίσεις για πλειστηριασμούς, κόκκινα δάνεια & ανάπτυξη - iefimerida.gr

Ο Σταθάκης προανήγγειλε ρυθμίσεις για πλειστηριασμούς, κόκκινα δάνεια & ανάπτυξη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H προώθηση της ρύθμισης για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας δεν αποτελεί από μέρους της χώρας μας μονομερή ενέργεια και δεν υπάρχει κανένα τέτοιο μήνυμα από την πλευρά των θεσμών.

Αυτό διαβεβαίωσε, μεταξύ άλλων, το βράδυ της Τετάρτης μιλώντας στους δημοσιογράφους Ολγα Τρέμη και Νίκο Ευαγγελάτο στην εκπομπή «Online» του MEGA, o υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης είπε ότι ήδη το υπουργείο έχει προχωρήσει στις αναγκαίες διαδικασίες και έχει έρθει σε επαφή τόσο με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών όσο και με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ECB) για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το θέμα της ρύθμισης για τους πλειστηριασμούς.

Φάκελος «κόκκινα» δάνεια: Τα λεφτά για τη ρύθμιση θα προέλθουν από το ΤΧΣ

Για το ζήτημα της αντιμετώπισης συνολικά των «κόκκινων» δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων ο υπουργός διευκρίνισε ότι είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο για να ολοκληρωθεί. Όμως, «εντός των επόμενων μηνών το υπουργείο θα είναι σε θέση να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη ρύθμιση που θα οδηγήσει στη λύση του προβλήματος», όπως είπε.

Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση για το πού θα βρεθούν τα αναγκαία κεφάλαια για την χρηματοδότηση αυτών των δανείων, ο υπουργός ανέφερε ότι αυτά θα προέλθουν από τα κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Αλλάζει ο αναπτυξιακός νόμος -Κίνητρα για τις ΜμΕ

Ακόμη, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την τόνωση του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος σημειώνοντας ότι θα συνεχιστεί η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης, εντός του επόμενων μηνών θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν τα ΚΕΠ για τις επιχειρήσεις, θα αλλάξει ο αναπτυξιακός νόμος και ο νέος θα δίνει κίνητρα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην νεανική επιχειρηματικότητα και σε επιχειρήσεις που μπορούν να έχουν υψηλή προστιθέμενη αξία για την οικονομία.

Θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους

Ο υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι τελικά η χώρα θα φτάσει σε συμφωνία με τους εταίρους της παρά το γεγονός ότι υπάρχουν «δυνάμεις» εντός ΕΕ που προσπαθούν να ακυρώσουν την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και να επιστρέψουν τη χώρα σε ένα μνημονιακό περιβάλλον. Σε σχέση με τις κόκκινες γραμμές που βάζει η κυβέρνηση στο διάλογο που πρόκειται να γίνει είπε ότι δεν θα πρέπει να συμβιβαστεί η χώρα με οποιοδήποτε νέο μέτρο το οποίο θα προκαλέσει επιπρόσθετο βάρος στους πολίτες.

Ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί

Μάλιστα, τόνισε ότι εκτός ατζέντας διαπραγμάτευσης βρίσκεται το ασφαλιστικό, ενώ για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι «δεν θα συμβιβαστούμε σε αυτό το θέμα, θα καταργηθεί το συντομότερο δυνατό».

Φάκελος ιδιωτικοποιήσεις

Τέλος, για τις ιδιωτικοποιήσεις είπε ότι όσες έχουν ολοκληρωθεί δεν πρόκειται να αλλάξουν, όσες βρίσκονται σε εξέλιξη θα γίνει διαπραγμάτευση και για όσες δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία, αυτή δεν θα προχωρήσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ