Επιστολή ΣΕΒ στην Βαλαβάνη για τον παρακρατούμενο φόρο 26% - iefimerida.gr

Επιστολή ΣΕΒ στην Βαλαβάνη για τον παρακρατούμενο φόρο 26%

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιστολή στην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, για τη θέσπιση παρακρατούμενου φόρου 26%, έστειλε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ).

Ο συγκεκριμένος φόρος αφορά τις συναλλαγές ελληνικών επιχειρήσεων με διεθνείς εταιρείες η έδρα των οποίων βρίσκεται «σε κράτη «μη συνεργάσιμα ή κράτη με «προνομιακό φορολογικό καθεστώς», τα οποία, όμως, έχουν φορολογικές συμβάσεις με τον ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα με τον ΣΕΒ το άρθρο 21 – το οποίο περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για φορολογικά θέματα που έχει κατατεθεί στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής – πέραν όλων των άλλων παραβιάζει τόσο το κοινοτικό δίκαιο όσο και τις διατάξεις των διεθνών συμβάσεων για την αποφυγή διπλής φορολογίας και για αυτό ο Σύνδεσμος των Βιομηχάνων καλεί την κυρία Βαλαβάνη να απαλείψει το άρθρο 21 από το υπό συζήτηση νομοσχέδιο.

Διαβάστε όλη την επιστολή του ΣΕΒ πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ