Μείωση 15% και στις επικουρικές που υπερβαίνουν τα 300 ευρώ - iefimerida.gr

Μείωση 15% και στις επικουρικές που υπερβαίνουν τα 300 ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εξοικονόμηση ενός δισ. ευρώ κάθε χρόνο, είναι ο στόχος των κυβερνητικών αποφάσεων για τις συντάξεις, σύμφωνα τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη. Μάλιστα, o υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για παράλληλη εφαρμογή εισφοράς τύπου ΛΑΦΚΑ...

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, χτες στο κεντρικό δελτίο του MEGA, εκτός από τις περικοπές στις συντάξεις (μείωση κατά 20% της κύριας σύνταξης στα ποσά πάνω από 1.200€), θα υπάρξει και μείωση κατά 15% των επικουρικών συντάξεων που υπερβαίνουν τα 300 ευρώ.

Εξετάζεται ακόμη, η μείωση του εφάπαξ στο Δημόσιο από 10% έως και 30%, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες κάθε ταμείου ενώ, όπως ανακοινώθηκε χτες, για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών θα περικοπεί κατά 40% το τμήμα της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της παράλληλης εφαρμογής των μέτρων με την ειδική εισφορά τύπου ΛΑΦΚΑ, διευκρινίζοντας, ότι η δέσμη των νέων μέτρων θα οριστικοποιηθεί, μετά την εξέτασή της από το κλιμάκιο της "τρόικας", που αναμένεται στην Αθήνα εντός των επομένων ημερών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ