Περιπατητικά σεμινάρια στην αθέατη Αθήνα - iefimerida.gr

Περιπατητικά σεμινάρια στην αθέατη Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Kι όμως, μπορείς να ανακαλύψεις ουσιαστικά από την αρχή σημεία της Αθήνας που νόμιζες οτι γνωρίζεις. Να βουτήξεις στην ιστορία και στην ανθρωπογεωγραφία τους μέσω μιας συναρπαστικής αστικής εμπειρίας: με τα περιπατητικ σεμινάρια.

Κατά τα τελευταία χρόνια εντείνεται το ενδιαφέρον για τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία της Αθήνας. Μέσα από έναν κύκλο περιπατητικών σεμιναρίων η Big Olive επιχειρεί να προσεγγίσει το θέμα συνθετικά παρέχοντας στο κοινό υψηλού επιπέδου σεμινάρια από ακαδημαϊκούς κι ερευνητές.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη, να ταυτίσουν κτίρια και τόπους με ιστορικά γεγονότα και καλλιτεχνικά ρεύματα, να συζητήσουν πάνω σε κείμενα και εικόνες που τους δίνονται και να επισκεφθούν μουσεία και τόπους μνήμης.

Το Σάββατο 21/3 και ώρα 12:00 το μεσημέρι ο ιστορικός Νίκος Νικολαΐδης μας ξεναγεί στην προσφυγική συνοικία του Νέου Κόσμου.

Ο περίπατος καλύπτει την ιστορική συνοικία του Νέου Κόσμου από την έλευση των Μικρασιατών προσφύγων κατά τη δεκαετία του 1920 μέχρι και την εγκατάσταση των σύγχρονων μεταναστών από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Η γνωριμία με τη γειτονιά γίνεται μέσα από «τοπόσημα» που σχετίζονται με τις μεταναστευτικές ροές, όπως η Αρμενική εκκλησία, οι Bauhaus πολυκατοικίες, ένα τζαμί στεγασμένο σε γκαράζ, μια εκκλησία από χάλυβα, αλλά και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Κατά τη διάρκεια του περιπάτου αναδεικνύεται η ιστορία της γειτονιάς μέσα από την αφήγηση, τη λογοτεχνία, το διαθέσιμο φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό, αλλά και την επίγευση ενός αυθεντικά Αρμένικου λαχματζούν!

Η περιήγησή μας στην Αθήνα του Μεσοπολέμου συνεχίζεται με δύο ακόμα περιπάτους. Το Σάββατο 28/3 επισκεπτόμαστε λογοτεχνικά στέκια παρέα με τον φιλόλογο Κωστή Καλογρούλη ενώ το Σάββατο 4/4 ο αρχιτέκτονας Νίκος Μαγουλιώτης μας καλεί να γνωρίσουμε την Αθήνα του μοντερνισμού μέσα από έναν αρχιτεκτονικό περίπατο στα Εξάρχεια και στο Κολωνάκι.

Πλήρες πρόγραμμα στο bigolive.org/pages/2015

Κόστος συμμετοχής: 20 €, εκπαιδευτικοί: 15 €, φοιτητές: 10 €
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο info@bigolive.org

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ