Κουκουλοφόροι και ακτιβιστές σε επεισόδια μπροστά στην ΕΚΤ [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Κουκουλοφόροι και ακτιβιστές σε επεισόδια μπροστά στην ΕΚΤ [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκρούσεις με την αστυνομία και εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται στην Φρανκφούρτη την ώρα που εγκαινιάζονται στην πόλη τα νέα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Με σύνθημα «οι άνθρωποι πάνω από τις τράπεζες», οι ακτιβιστές έχουν ξεκινήσει τις διαδηλώσεις τους από το πρωί, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκ νέου πορεία στο κέντρο της πόλης.

Κουκουλοφόροι και ακτιβιστές σε επεισόδια μπροστά στην ΕΚΤ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Μέχρι στιγμής έχει τραυματιστεί ένας αστυνομικός, ύστερα από ρίψη πετρών μπροστά από το Opera House, ενώ έχουν καεί και τρία περιπολικά. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει τους δρόμους γύρω από το κτίριο της ΕΚΤ.

Κουκουλοφόροι και ακτιβιστές σε επεισόδια μπροστά στην ΕΚΤ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να φτάσουν στην Φρανκφούρτη και να διαδηλώσουν κατά της πολιτικής της λιτότητας στην Ευρώπη.

Κουκουλοφόροι και ακτιβιστές σε επεισόδια μπροστά στην ΕΚΤ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

«Βασικός λόγος της κινητοποίησης είναι ότι η ΕΚΤ είναι μέρος της τρόικας και η τρόικα είναι υπεύθυνη για τις πολιτικές λιτότητας που έσπρωξαν τόσους πολλούς στη φτώχεια», δηλώνει ο Ούλριχ Βίλκεν, εκ των διοργανωτών της διαδήλωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φρανκφούρτη ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ λιτότητα ΕΚΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ