Μεθυσμένοι πράκτορες -Πρόβλημα αλκοολισμού στη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ - iefimerida.gr

Μεθυσμένοι πράκτορες -Πρόβλημα αλκοολισμού στη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποτέ αλκοόλ εν ώρα υπηρεσίας; Μπορεί να πρόκειται για ατάκα- κλισέ στις αστυνομικές ταινίες, αλλά κάποιοι φαίνεται ότι δεν την τηρούν.

Και όχι κάποιοι τυχαίοι, αλλά οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, ένα σώμα που αντιμετωπίζει πρόβλημα αλκοολισμού στις τάξεις του, όπως αναγκάστηκε να παραδεχθεί ο νέος επικεφαλής, Τζόζεφ Κλάνσι.

Η Μυστική Υπηρεσία, που μεταξύ άλλων είναι επιφορτισμένη και με την προστασία του Αμερικανού προέδρου, έχει υποστεί αλλεπάλληλα πλήγματα με σκάνδαλα τα τελευταία χρόνια, τα οποία συνήθως περιλαμβάνουν αλκοόλ, αλλά και ιερόδουλες.

Στην πρώτη κοινοβουλευτική ακρόαση, μετά από το διορισμό του τον περασμένο μήνα, ο Κλάνσι δέχθηκε τα πυρά πολλών οργισμένων γερουσιαστών, εξαιτίας του τελευταίου «χτυπήματος» στην εικόνα της Μυστικής Υπηρεσίας. Στις 4 Μαρτίου, δύο πράκτορες έπεσαν σε προστατευτικό κιγκλίδωμα του Λευκού Οίκου, μετά από άγριο μεθύσι.

Ο Κλάνσι διευκρίνισε ότι έχει αρχίσει έρευνα και ότι στους δύο πράκτορες που υπέπεσαν σε παραπτώματα έχουν ανατεθεί διοικητικά καθήκοντα «χωρίς καμιά αρμοδιότητα» εκτός του Λευκού Οίκου, ενώ το πιθανότερο είναι ότι θα αποταχθούν από το σώμα.

«Υπάρχουν εντός της υπηρεσίας μας στελέχη που υποφέρουν από άγχος και στρέφονται στο αλκοόλ, προκαλώντας τεράστια ζημιά», αναγκάστηκε να παραδεχθεί ο Κλάνσι. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτές τις πράξεις, πρέπει να επικρατεί αυτοκυριαρχία, συναίσθηση των ευθυνών. Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να βοηθήσουμε εκείνους που στρέφονται προς το αλκοόλ μέσω μηχανισμών προστασίας», προσέθεσε.

Η οργή των γερουσιαστών ξέσπασε και όταν ο Κλάνσι ομολόγησε ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό με πέντε ημέρες καθυστέρηση. «Το γεγονός ότι αυτή η πληροφορία δεν έφθασε στην κορυφή (της ιεραρχίας) είναι ασυγχώρητο. Θα πάρει χρόνο, όμως πρέπει να οικοδομήσω την εμπιστοσύνη προς την υπηρεσία», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ