Ενας χρόνος χωρίς τον Κωστή Παπαγιώργη - iefimerida.gr

Ενας χρόνος χωρίς τον Κωστή Παπαγιώργη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR


«Πάντα μέσα από ένα διάτρητο παρόν, ο θάνατος πλήττει το μέλλον, όχι το παρελθόν» έγραφε ο Κωστής Παπαγιώργης στο “Ζώντες και Τεθνεώτες”. Και έτσι είναι, ο θάνατός του ένα χρόνο μετά πλήττει το μέλλον.

Ο συγγραφέας και διανοητής έφυγε στις 21 Μαρτίου του 2014 προκαλώντας ένα πραγματικό κύμα πένθους που εκφράστηκε με ένταση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αδιαμεσολάβητα, δείχνοντας τη βαθιά επίδρασή του. Την Κυριακή 22 Μαρτίου, στις 09:45 προ μεσημβρίας θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο του στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στη Ρεματιά Χαλανδρίου.


Και είναι η περίπτωση του Κωστή Παπαγιώργη πραγματικά σπάνια, αφού ένα χρόνο μετά το θάνατό του τα κείμενά του αναδύονται, επιστρέφουν συνεχώς, από παντού με κάθε ευκαιρία. Αναρτώνται, ξαναδιαβάζονται με νέο νόημα. Η βαθιά του έλλειψη, βαθιά τομή δημιουργεί την ανάγκη να τον ανακύπτουμε εκ νέου. Τα κείμενά του σα να γεννιούνται τώρα ξαναδημοσιεύονται, αναρτώνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κωστής Παπαγιώργης μνημόσυνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ