Παντοάν στο CNBC: Αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, η Ιταλία δεν θα ακολουθήσει - iefimerida.gr

Παντοάν στο CNBC: Αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, η Ιταλία δεν θα ακολουθήσει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με θέα τη λίμνη Κόμο, κατά τη διάρκεια του φόρουμ «Ambrosetti» που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ Πιέρ Κάρλο Παντοάν απέρριψε κάθε φήμη ή πρόγνωση ότι η Ιταλία θα ακολουθήσει την Ελλάδα στην πόρτα της εξόδου από το ευρώ.

«Οποιαδήποτε σχέση ανάμεσα στο Grexit και την Ιταλία είναι εκτός πραγματικότητας. Η Ιταλία έχει ενισχύσει σημαντικά τη θέση της και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των αγορών», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Την ίδια στιγμή, όμως, ο Γιάνης Βαρουφάκης εις επήκοον των δημοσιόγράφων και των λογής επενδυτών τόνισε πως αν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, οι αγορές θα αρχίσουν να τοποθετούν στοιχήματα για το τι θα κοστίσει σε όλους αν την ακολουθήσει η Ιταλία.

Ο κ. Παντοάν λέει επ' αυτού: «Δεν ξέρω αν ο κ. Βαρουφάκης έχει δίκιο ή όχι. Πιστεύω πως η επιλογή του Grexit είναι πολύ κακή και νομίζω πως είναι προς το συμφέρον όλων να είμαστε ενωμένοι στο ευρώ και να προχωρήσουμε με τέτοιο τρόπο που θα ισχυροποιεί τις προοπτικές ανάπτυξη της Ελλάδας. Δεν νομίζω πως η Ιταλία θα αρχίσει να δανείζεται πιο ακριβά αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Κι αυτό διότι οι δομές στην Ιταλία έχουν αρκετά ισχυροποιηθεί κατά τα τελευταία χρόνια, τόσο ως προς την ανάπτυξη, όσο και ως προς τα δημοσιονομικά μας. Επ' αυτού πήραμε και την συγκατάβαση της Κομισιόν».

Όπως σημειώνει το άρθρο του CNBC, αν η Ιταλία αποχωρούσε από το ευρώ το τραύμα θα ήταν πιο βαθύ, σε σχέση με την Ελλάδα, καθώς οι ευρωπαϊκές τράπεζες και κυρίως οι ιταλικές διακρατούν αυτή τη στιγμή μεγάλο μέρος του κρατικού χρέους. Σε αντίθεση με την Ελλάδα της οποίας το χρέος είναι στα χέρια κρατών και ιδρυμάτων όπως το ΔΝΤ.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ