Η δικηγόρος που έγινε κομμώτρια -Εχει το πτυχίο της Νομικής στο κομμωτήριο [εικόνες] - iefimerida.gr

Η δικηγόρος που έγινε κομμώτρια -Εχει το πτυχίο της Νομικής στο κομμωτήριο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μήπως είναι καιρός να αλλάξετε... κομμωτήριο;» είναι το μότο όσων θέλουν να βρεθούν μπροστά στη χτένα της ωραίας Όλγας.

Ο λόγος για την Όλγα Καραγιαννάκη, η οποία από τους διαδρόμους του Δικαστικού Μεγάρου και τον ποινικό κώδικα αγκαλιά βρέθηκε με... το πιστολάκι και το ψαλίδι στο χέρι. Η Όλγα έκανε το όνειρό της πραγματικότητα σπουδάζοντας νομικά, όμως όταν το είδε να… ξεφτίζει, αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό που πραγματικά της αρέσει και την κάνει να νιώθει καλά.

Η Όλγα κατάφερε τελειώνοντας το λύκειο να περάσει στη Νομική. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή στην Κομοτηνή και επέστρεψε στο Ηράκλειο Κρήτης όπου μεγάλωσε. Εκεί, ξεκίνησε να εργάζεται αρχικά ως ασκούμενη και στη συνέχεια ως δικηγόρος. Πολύ σύντομα, όμως, διαπίστωσε πως το επάγγελμα το οποίο έκανε δεν τη γέμιζε, δεν ήταν έτσι όπως ονειρευόταν, όπως το περίμενε.

Χωρίς να το σκεφτεί πολύ, έκανε την εγγραφή της σε μία σχολή κομμωτικής, μιας και ήξερε καλά πως ήταν κάτι που της άρεσε. Με πολλή κούραση και τρέξιμο για περίπου δύο χρόνια, κατάφερε να τελειώσει τη σχολή κομμωτικής και παράλληλα συνέχισε να εργάζεται ως ασκούμενη. Αν και πήρε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, τελικά η νεαρή Ολγα, όταν τελείωσε τη σχολή κομμωτικής, σταμάτησε τα νομικά και έπιασε δουλειά σε ένα κομμωτήριο.

Η δικηγόρος που έγινε κομμώτρια -Εχει το πτυχίο της Νομικής στο κομμωτήριο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η Ολγα με το πτυχίο της Νομικής στο κομμωτήριο

«Είναι αυτό που μου αρέσει να κάνω. Ξυπνάω το πρωί για να έρθω στη δουλειά και είμαι χαρούμενη με αυτό αντίθετα από τη σύντομη θητεία μου στα νομικά. Νομίζω πως αυτό είναι και το ζητούμενο. Να κάνεις αυτό που πραγματικά σε ευχαριστεί και σε γεμίζει και όχι ένα επάγγελμα επειδή σπούδασες το αντικείμενο» λέει η Όλγα Καραγιαννάκη στο cretalive.gr.

Οι δικοί της άνθρωποι στάθηκαν δίπλα της γιατί γνωρίζουν πως για την Όλγα σημασία έχει να κάνει κάτι που την ευχαριστεί. Βέβαια, όταν γνωστοί από την σύντομη θητεία της στα δικαστήρια έμαθαν την απόφαση της δεν είχαν όλοι τις ίδιες αντιδράσεις. Άλλοι την κατέκριναν που άφησε τη δικηγορία για να πάει ως εργαζόμενη σε κομμωτήριο όμως υπήρχαν και εκείνοι που κατάλαβαν πως για εκείνη σημασία έχει να κάνει κάτι που την ευχαριστεί.

Υπήρξαν δε και περιπτώσεις ανθρώπων που είχε γνωρίσει μέσα από την ενασχόληση της στη δικηγορία που βρέθηκαν ως πελάτες στο κομμωτήριο και όταν την αντίκριζαν δεν έκρυβαν την έκπληξη τους άλλοι ευχάριστα και άλλοι δυσφορώντας που άφησε τη δικηγορία για να εργαστεί ως κομμώτρια ανεξάρτητα από το ότι έκανε αυτό που πραγματικά την ευχαριστούσε.

«Υπάρχουν πολλοί νέοι που εργάζονται στο αντικείμενο που σπούδασαν μόνο και μόνο επειδή το σπούδασαν, παρά το γεγονός πως στην πορεία κατάλαβαν πως δεν είναι αυτό που πραγματικά τους γεμίζει και πραγματικά αγαπούν να κάνουν. Έτσι και δυστυχισμένοι είναι στο χώρο εργασίας τους και συνήθως δεν καταφέρνουν να πετύχουν πολλά πράγματα» επισημαίνει η Όλγα Καραγιαννάκη.

Η δικηγόρος που έγινε κομμώτρια -Εχει το πτυχίο της Νομικής στο κομμωτήριο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η δικηγόρος που έγινε κομμώτρια -Εχει το πτυχίο της Νομικής στο κομμωτήριο [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Η δικηγόρος που έγινε κομμώτρια -Εχει το πτυχίο της Νομικής στο κομμωτήριο [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Πηγή: cretalive.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ