Tην παραίτηση του Χατζάκη από το Εθνικό ζήτησε ο Ξυδάκης –Αρνείται να παραιτηθεί - iefimerida.gr

Tην παραίτηση του Χατζάκη από το Εθνικό ζήτησε ο Ξυδάκης –Αρνείται να παραιτηθεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο γραφείο του κάλεσε ο Νίκος Ξυδάκης τον Σωτήρη Χατζάκη δυο μέρες μετά τη μεγάλη συνέντευξη απολογισμού που έκανε αιφνιδιαστικά και χωρίς προφανή λόγο ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και του ζήτησε να υποβάλλει την παραίτηση του.


Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Σωτήρης Χατζάκης είχε δηλώσει πως δεν έχει γίνει ακόμα δεκτός από τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού για να λάβει το τηλεφώνημα για τη συνάντηση λίγο μετά. Εκεί προσωπικά και όχι τηλεφωνικά όπως έχει διαρρεύσει, του ζητήθηκε η παραίτηση αν και η θητεία του λήγει τον Μάιο του 2016.


Δεν αποκλείεται εντός της ημέρας θα υπάρξει ανακοίνωση από το υπουργείο Πολιτισμού που να εξηγεί γιατί ζητήθηκε η παραίτηση και τι μέλλει γενέσθαι, χωρίς όμως να υπάρχει ουδεμία αναφορά στη διάδοχη κατάσταση. Ο Νίκος Ξυδάκης έχει προσωπική άποψη –λόγω και προηγούμενης επαγγελματικής εμπειρίας- για το χώρο και τα πρόσωπα του θεάτρου και ένα προσωπικό όραμα για τον πολιτισμό που φυσικά δεν μπορεί να μην αφορά καθοριστικά και την πρώτη σκηνή της χώρας. Εχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές και φαίνεται πως έχει καταλήξει στο πρόσωπο που επιθυμεί να αναλάβει το Εθνικό Θέατρο.


Το γεγονός ότι ο Νίκος Ξυδάκης δεν είχε δεχθεί τον Σωτήρη Χατζάκη –αν και από τις πρώτες μέρες άνοιξε ένα ευρύ κύκλο συζητήσεων και συναντήσεων με επικεφαλής δημοσίων φορέων πολιτισμού, οι φήμες περί δύο μεγάλων ονομάτων στο χώρο του θεάτρου που φέρονται να προαλείφονται για διευθυντές και βέβαια η αιφνιδιαστική κίνηση του Σωτήρη Χατζάκη να κάνει πλήρη απολογισμό θητείας παρουσιάζοντας τα σημαντικά ταμειακά διαθέσιμα και αριθμούς απασχόλησης, πυροδότησε τις φήμες περί αλλαγής ηγεσίας στο Εθνικό.


Μάλιστα όταν ερωτήθη ο Σωτήρης Χατζάκης γιατί κάνει τη συνέντευξη στα μέσα Μαρτίου και δεν αναμένει έστω ως τον Μάιο για να έχουν συμπληρωθεί δύο χρόνια θητείας, δήλωσε πως μόλις τώρα λογιστικοποιήθηκαν τα οικονομικά στοιχεία και πως τον Μάιο θα ακολουθήσουν δύο συνεντεύξεις τύπου για το θερινό πρόγραμμα και το πρόγραμμα της επόμενης περιόδου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ