Ο κόσμος αλλάζει: Από πού έρχονται και πού πηγαίνουν οι μετανάστες -Τι ισχύει για την Ελλάδα [εικόνα] - iefimerida.gr

Ο κόσμος αλλάζει: Από πού έρχονται και πού πηγαίνουν οι μετανάστες -Τι ισχύει για την Ελλάδα [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κόσμος μας αλλάζει. Οχι μόνο τα σύνορά του. Αλλάζει και η ανθρωπογεωγραφία, με εκατομμύρια μετανάστες να αφήνουν πίσω την πατρίδα τους, για να εγκατασταθούν αλλού.

Είναι δύσκολο να υπολογιστεί ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που μεταναστεύουν κάθε χρόνο, σε όλο τον κόσμο. Κάποιοι διασχίζουν τα σύνορα των χωρών παράνομα, ενώ το κάθε κράτος καταγράφει με διαφορετικό τρόπο την εισροή τους.

Το Wittgenstein Centre for Demography and Global Human Capital χρησιμοποίησε στατιστικές μεθόδους για να καλύψει τα κενά, ώστε να καταγράψει την παγκόσμια ροή μετανάστευσης. Από το γράφημα που δημιούργησαν για το διάστημα 2005-2010, προκύπτουν σημαντικά συμπεράσματα.

Για παράδειγμα, σχεδόν 2 εκατομμύρια Μεξικανοί άφησαν την πατρίδα τους για τις ΗΠΑ αυτή την πενταετία, ενώ η χώρα υποδέχθηκε πολλούς μετανάστες από την Κίνα, την Ινδία και τις Φιλιππίνες. Σημαντική ροή όμως υπάρχει και προς τα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, όπου υπάρχει μεγάλη απαίτηση για εργατικά χέρια.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία την εν λόγω πενταετία υποδέχθηκε 181.459 μετανάστες, ενώ έφυγαν 28.803 κάτοικοί της προς άλλες χώρες.

Δείτε τη διαδραστική έκδοση του γραφήματος ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μετανάστευση γράφημα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ