Τετ α τετ Τσίπρα-Μέρκελ στο Βερολίνο στις 23 Μαρτίου - iefimerida.gr

Τετ α τετ Τσίπρα-Μέρκελ στο Βερολίνο στις 23 Μαρτίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόσκληση να επισκεφθεί το Βερολίνο απηύθυνε η Γερμανίδα Καγκελάριος Aνγκελα Μέρκελ στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η κα Μέρκελ ζήτησε σήμερα τηλεφωνικό ραντεβού με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, το οποίο και πραγματοποιήθηκε στις 16:30.

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία η Γερμανίδα Καγκελάριος απηύθυνε πρόσκληση προς τον κ. Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί το Βερολίνο και τη γερμανική Καγκελαρία τη Δευτέρα 23 Μαρτίου. Ο Πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση.

Το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί μετά την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, ενώ, πληθαίνουν οι ψίθυροι που λένε ότι ο πρωθυπουργός θα επιμείνει για πολιτική λύση στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Προσπάθεια να «σπάσει ο πάγος» στα όρια οι σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας

Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται και ως μια πρωτοβουλία της Ανγκελα Μέρκελ να πέσουν οι τόνοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία, καθώς, οι αλεπάλληλες δηλώσεις, αντεγκλήσεις, οι κουβέντες περί Grexit και γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά και το... δίδυμο Σόιμπλε-Βαρουφάκης έχουν δυναμιτίσει το κλίμα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι και σήμερα, ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο αναφέροντας ότι η δήλωσή του περί «ψυχολογικού πολέμου» από την πλευρά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι «ανόητη».

Την ίδια ώρα, κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, ουσιαστικά απάντησε στις ερωτήσεις για το ποια είναι τα σχέδια της Ανγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το ελληνικό ζήτημα. Η απάντηση του ήταν λακωνική, αλλά ενδεικτική: «Η κ. Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε μοιράζονται τον ίδιο στόχο: να κρατήσουν την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης.

Για να προσθέσει, σύμφωνα με το Reuters, τα εξής: «Συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τον πολιτικό στόχο να κρατήσουμε την Ελλάδα εντός του ευρώ. Δεν υπάρχουν διαφορές του υπουργείου Οικονομικών και της κ. Μέρκελ. Η γερμανική κυβέρνηση έχει εργαστεί προς την κατεύθυνση της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, από την έναρξη της κρίσης, και αυτό το έργο να συνεχίζει να πράττει».

Καμπανάκι από την Ευρώπη : Η κατάσταση είναι σοβαρή

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι προειδοποιήσεις προς την ελληνική πλευρά για την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία της χώρας.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε και η Κομισιόν, καλώντας την Ελλάδα να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

Σε σημερινή του ενημέρωση από τις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς προειδοποίησε για ακόμη μια φορά για το ελληνικό ζήτημα, τονίζοντας: «Η κατάσταση είναι σοβαρή. Η προτεραιότητα και αυτή την εβδομάδα είναι να εργαστούμε για την επίτευξη των δεσμεύσεων από το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου. Τώρα είναι ώρα για δουλειά, όχι για δηλώσεις. Ώρα για ενότητα, όχι για διχασμό, όπως είπε και ο κ. Γιούνκερ. Οι τεχνικές συζητήσεις είναι σε εξέλιξη, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στην Αθήνα».

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει συμφωνία ενόψει της Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή, σχολίασε: «Είναι η ώρα του τεχνικού προσωπικού τώρα. Πριν πάμε σε επίπεδο κορυφής, είναι πρώτα το τεχνικό επίπεδο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ