Ποινική δίωξη για τα απαράδεκτα, υβριστικά σχόλια στο διαδίκτυο για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη - iefimerida.gr

Ποινική δίωξη για τα απαράδεκτα, υβριστικά σχόλια στο διαδίκτυο για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποινική δίωξη για δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου ασκήθηκε σε βάρος των διαχειριστών ιστοσελίδας στην οποία αναρτήθηκαν απαράδεκτα και υβριστικά σχόλια για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών σχημάτισε δικογραφία, την οποία και έστειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό των δραστών.

Η δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας βασίζεται στις διατάξεις του νέου αντιρατσιστικού νόμου που διώκουν τέτοια εγκλήματα με αυστηρότερες ποινές απ' ό,τι στο παρελθόν.

Προανάκριση κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας

Από το Υπ. Προστασίας του Πολίτη ανακοινώθηκε ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, παρήγγειλε προς τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, τη διενέργεια προανάκρισης για το αδίκημα της «δημόσιας υποκίνησης βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση», προς εξακρίβωση των στοιχείων αγνώστων ατόμων, που προέβησαν σε διαδικτυακές αναρτήσεις με προσβλητικό περιεχόμενο για τη μνήμη του αποθανόντα νεαρού άνδρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ποινική δίωξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ