Ξυδάκης για Αμφίπολη: Η ανασκαφή πήρε οικονομική βοήθεια, δεν χρειάζεται νέα χρηματοδότηση - iefimerida.gr

Ξυδάκης για Αμφίπολη: Η ανασκαφή πήρε οικονομική βοήθεια, δεν χρειάζεται νέα χρηματοδότηση

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο νέας χρηματοδότησης της ανασκαφής στην Αμφίπολη απέκλεισε ο Νίκος Ξυδάκης, κατά την επίσκεψή του στο λόφο Καστά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού ξεναγήθηκε στην Αμφίπολη από την επικεφαλής αρχαιολόγο, Κατερίνα Περιστέρη. Οταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενη νέα χρηματοδότηση του έργου, ο κ. Ξυδάκης απάντησε: «Η ανασκαφή έλαβε οικονομικές βοήθειες. Δεν υπάρχουν πολλές ανασκαφές στον ελλαδικό χώρο που να έλαβαν τέτοια υποστήριξη. Αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται».

Ακόμη ο κ. Ξυδάκης, που συνοδευόταν στην επίσκεψη από την υφυπουργό Μακεδονίας- Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, χαρακτήρισε την ανασκαφή ως ένα τεράστιο έργο που αυτή τη στιγμή παίρνει τις «ανάσες» που χρειάζεται.

«Η ανασκαφή αυτή τη στιγμή έχει τελειώσει, σ΄αυτή τη φάση της. Η κ. Περιστέρη έχει αρχίσει τη μελέτη των ευρημάτων της και τη συντήρησή τους. Χρειάζονται πολλά έργα αντιστήριξης και συντήρησης. Είναι ένας λόφος που έχει πολλά τέτοια προβλήματα», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ