Παραιτήθηκε ο Παντελής Καψής από διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε ο Παντελής Καψής από διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρελθόν από τη διοίκηση του ΔΟΛ αποτελεί ο Παντελής Καψής ο οποίος παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού. Μέχρι πρόσφατα κατείχε τη θέση του διευθυντή στην εφημερίδα «Το Βήμα» απ' όπου προήχθη αντικαθιστώντας τον Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος διατήρησε τη θέση του προέδρου.

Η ιστορία της φυγής από το Βήμα και η «προαγωγή» στον ΔΟΛ

Παρελθόν από την διεύθυνση της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» είναι εδώ και λίγες ώρες ο Παντελής Καψής ενώ τη θέση του ανέλαβε ο μέχρι σήμερα βασικός αρθρογράφος της εφημερίδας Αντώνης Καρακούσης. Ο Παντελής Καψής ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος στον ΔΟΛ , «προαγωγή» που οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στο Συγκρότημα θεωρούν «κλωτσιά προς τα επάνω». Η μετακίνηση του κ. Καψη δεν είναι άσχετη με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα ο ΔΟΛ. και την δυσαρέσκεια του κ. Σταυρου Ψυχάρη. Μόλις χθες ο ΔΟΛ ανακοίνωσε τις ενέργειες της διοίκησης προκειμένου να πετύχει την άρση των μετοχών από την κατηγορία επιτήρησης, όπου εντάχθηκε με την από 7.4.2011 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι μετοχές της ΔΟΛ ΑΕ εντάχθηκαν στη συγκεκριμένη κατηγορία με κριτήριο τη σχέση ενοποιημένων ζημιών της χρήσεως του 2010 προς την ενοποιημένη καθαρή θέση της 31.12. 2010.

Η αρνητική διαμόρφωση των αποτελεσμάτων του ομίλου οφείλεται κατά κύριο λόγο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στη δραματική μείωση των εσόδων της εκδοτικής δραστηριότητας τόσο των διαφημιστικών εσόδων όσο και των εσόδων κυκλοφορίας, ως απόρροια της εκτεταμένης ύφεσης που πλήττει την εγχώρια οικονομική δραστηριότητα. Ο όμιλος προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της δραματικής αυτής μείωσης από την ήδη προηγούμενη χρήση αφενός έχει βάλει σε εφαρμογή ένα συνολικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των δραστηριότητων του ομίλου, μέσω της συγχώνευσης λειτουργικών τμημάτων και εταιρειών καθώς και της πώλησης ή διακοπής ζημιογόνων δραστηριοτήτων, αφετέρου δε, λαμβάνει μέτρα για τη δραστική περικοπή του κόστους και την προσαρμογή των εκδοτικών και διοικητικών δαπανών στις νέες συνθήκες της αγοράς.Βασικοί στόχοι της διοίκησης του ομίλου είναι ο περιορισμός και εντέλει η αναστροφή των ζημιών και η εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων ώστε να αντιμετωπισθεί η παρούσα αρνητική οικονομική συγκυρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ