Φεύγουν για να... μείνουν τα τεχνικά κλιμάκια – Ολο το παρασκήνιο - iefimerida.gr

Φεύγουν για να... μείνουν τα τεχνικά κλιμάκια – Ολο το παρασκήνιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το επικοινωνιακό «κρυφτούλι» κυβέρνησης-τεχνικών κλιμακίων συνεχίζεται και επί του παρόντος φαίνεται ότι «πέρασε» των δανειστών: Τα κλιμάκια θα μείνουν στην Αθήνα μέχρι να τελειώσουν – ήτοι μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας.

Μετά το χθεσινό κυνηγητό των δημοσιογράφων που έψαχναν του εκπροσώπους του Brussels Group από ξενοδοχείου εις ξενοδοχείον, ήρθε το σημερινό, γκροτέσκο, σκηνικό.

Αρχικά, κανείς δεν γνώριζε αν και πού θα γίνονταν οι συζητήσεις μεταξύ των υπαλλήλων του ΥΠΟΙΚ και του πρώτου κλιμακίου των εκπροσώπων των θεσμών. Κάποια στιγμή, λίγο μετά τις 11 το πρωί, μαθεύτηκε ότι οι Ελληνες υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ μπήκαν στο Χίλτον και συναντήθηκαν με τους ομοιόβαθμούς τους.

Στη συνέχεια ανέκυψε άλλο ζήτημα: Θα πάνε τα τεχνικά κλιμάκια στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους – όπως είχε ζητήσει η Κομισιόν – ή όχι;

«Δεν θα περάσουν ούτε απ' έξω» δήλωναν πηγές προσκείμενες στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Στη συνέχεια, οι δημοσιογράφοι ζήτησαν να πληροφορηθούν πότε θα φύγουν τα κλιμάκια των ξένων.
Πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών έδιναν αρχικά την εικόνα ότι τα κλιμάκια θα έφευγαν απόψε, Παρασκευή ή το αργότερο το πρωί του Σαββάτου καθώς «τους δώσαμε ό,τι στοιχεία είχαμε» και προσέθεταν: «Δεν τους θέλουμε στα πόδια μας το Σαββατοκύριακο».

Υπενθυμίζεται πως το πρώτο κλιμάκιο ασχολείται με τα δημοσιονομικά ενώ την Δευτέρα στην Αθήνα θα έρθει η τεχνική ομάδα που θα συλλέξει χρηματοοικονομικά στοιχεία (τραπεζικά κλπ) καθώς και στοιχεία που σχετίζονται με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Εν συνεχεία, από το ΥΠΟΙΚ υπήρξε αναδίπλωση, καθώς πηγές του υπουργείου διευκρίνιζαν ότι δεν διώχνουν τα κλιμάκια που βρίσκονται στο Χίλτον. «Αν θέλουν μπορούν να παραμείνουν για να επεξεργαστούν τα στοιχεία που τους δόθηκαν στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου» έλεγαν με νόημα.
Ωστόσο, πηγές από την Κομισιόν έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους: «Θα συνεχισθούν κανονικά και τις επόμενες ημέρες οι εργασίες των τεχνικών κλιμακίων των εταίρων στην Αθήνα και οι απευθείας επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων» έλεγαν. Προσέθεταν μάλιστα πως οι διαβουλεύσεις του πρώτου κλιμακίου, με επίκεντρο τα δημοσιονομικά, θα συνεχισθούν έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Τελικά και οι πηγές του ελληνικού ΥΠΟΙΚ παραδέχθηκαν πως «αν τελειώσουν σήμερα, θα φύγουν, αλλιώς, θα φύγουν όταν τελειώσουν...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ