Σόιμπλε: Είναι ανοησία, δεν προσέβαλα ποτέ τον Βαρουφάκη - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Είναι ανοησία, δεν προσέβαλα ποτέ τον Βαρουφάκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε την κατηγορία που του προσάπτεται ότι στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, μετά τον Ecofin, μίλησε απαξιωτικά για τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ έδωσε τη δική του εκδοχή μιλώντας στο Reuters, σύμφωνα με την οποία δεν υπήρξε ποτέ διάθεση να προσβάλει τον Έλληνα ομόλογό του. Συγκεκριμένα, σε ερώτημα που του τέθηκε για το διάβημα της ελληνικής πλευράς στο Βερολίνο, δήλωσε πως: «Όλα αυτά είναι ανοησίες. Όχι, δεν έχω προσβάλει τον Έλληνα ομόλογό μου»

Την Τρίτη το βράδυ υπήρξε έντονο διάβημα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προς το αντίστοιχο της Γερμανίας, με την ελληνική κυβέρνηση να εκφράζει την αντίδρασή της στις «ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις» που πραγματοποίησε ο κ. Σόιμπλε εναντίον του κ. Βαρουφάκη.

Το διάβημα, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε κατόπιν συνεννόησης του κ. Τσίπρα με τον κ. Κοτζιά και θεωρήθηκε επιβεβλημένο ανεξαρτήτως του αν οξύνει περαιτέρω την ένταση μεταξύ των δύο χωρών. Πάντως, η Deutsche Welle κάνει λόγο για παρανόηση του νοήματος των δηλώσεων του Σόιμπλε.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ