Η απίστευτη ιστορία του πιο μολυσμένου ανθρώπου της Φουκουσίμα [εικόνες] - iefimerida.gr

Η απίστευτη ιστορία του πιο μολυσμένου ανθρώπου της Φουκουσίμα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτό το μικρό αγοράκι στη φωτογραφία είναι ένα ανθρώπινο θαύμα. Είναι το παιδί του πιο μολυσμένου ανθρώπου του πλανήτη, ο οποίος αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη Φουκουσίμα όταν έγινε η πυρηνική έκρηξη.

Η απίστευτη ιστορία του πιο μολυσμένου ανθρώπου της Φουκουσίμα [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Σήμερα ο ηρωικός Ναόμο Ματσουμούρα ζει σαν ερημίτης περίπου 12 χιλιόμετρα από τους αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα, που εξερράγη πριν από 4 χρόνια, μετά το τσουνάμι.

Κάθε πρωί ξυπνάει για να ανάψει μια σόμπα με μαζούτ και να ετοιμάσει ένα φτωχό πρωινό από σόγια και άσπρο ρύζι. Ο καφές είναι η μόνη του πολυτέλεια. Αλλά από την ημέρα που συνάντησε την Ακίκο όλα άλλαξαν στη ζωή του. Και γεννήθηκε, σαν από θαύμα, και ο γιος του.

Η απίστευτη ιστορία του πιο μολυσμένου ανθρώπου της Φουκουσίμα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η απίστευτη ιστορία του πιο μολυσμένου ανθρώπου της Φουκουσίμα [εικόνες] | iefimerida.gr 2


O Nαότο Ματσουμούρα έμεινε μόνος όταν ξεκίνησε το πυρηνικό ατύχημα στο νησί Φουκουσίμα της Ιαπωνίας. Αγρότης, αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη γη και τα ζώα του που βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής από το πυρηνικό εργοστάσιο. Τον Μάρτιο του 2011, όταν ξέσπασε η καταστροφή, ο Ναότο δήλωσε ότι δεν μπορεί να φύγει από τη γη που ανήκει στην οικογένειά του εδώ και πέντε γενιές. Αποφάσισε λοιπόν να μείνει εκεί με την άρρωστη μητέρα του.

Η απίστευτη ιστορία του πιο μολυσμένου ανθρώπου της Φουκουσίμα [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Η ιστορία του έγινε σύντομα γνωστή και έκανε τον γύρο του κόσμου. Δεκάδες πρωτοσέλιδα του έκαναν αφιέρωμα, δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο πήγαν επιτόπου για να τον συναντήσουν. Ο ίδιος ταξίδεψε σε πολλές πρωτεύουσες του κόσμου για να διηγηθεί την ιστορία του και να περάσει το μήνυμα: ποτέ πια πυρηνική ενέργεια.

Η απίστευτη ιστορία του πιο μολυσμένου ανθρώπου της Φουκουσίμα [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Ο Ναόμο ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που έζησε από το 2011 στην περιοχή της Φουκουσίμα. Η ιστορία του έγινε βιβλίο με τίτλο «Ο τελευταίος άνθρωπος της Φουκουσίμα», που μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. «Είμαι πρόθυμος να πάω σε όλο τον κόσμο για να εκφραστώ και να μιλήσω. Γιατί και σε σας, αύριο, μπορεί να συμβεί η ίδια καταστροφή. Πρέπει να αγωνιστούμε», δηλώνει ο Ναόμο.

Στα 54 χρόνια του σήμερα, ο Ναόμο θεωρείται ο πιο μολυσμένος άνθρωπος από ραδιενέργεια στον πλανήτη. Αντεξε στη μόλυνση, έκανε ειδικές θεραπείες και η χειρωνακτική εργασία τον βοήθησε σημαντικά. Σε ένα συνέδριο στο Τόκυο όπου πήγε να μιλήσει, τρεις μήνες μετά το ατύχημα της Φουκουσίμα, συνάντησε την Ακίκο και η ζωή του μεταμορφώθηκε. Σήμερα οι δυο τους ζουν στο ίδιο σημείο, με τις ίδιες συνήθειες, και μεγαλώνουν το υγιέστατο αγοράκι τους, τον Ναοάκι.

Η απίστευτη ιστορία του πιο μολυσμένου ανθρώπου της Φουκουσίμα [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Η απίστευτη ιστορία του πιο μολυσμένου ανθρώπου της Φουκουσίμα [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φουκουσίμα αγρότης μολυσμένος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ