Η επόμενη μέρα του ντέρμπι - Η τιμωρία της ΑΕΚ, οι τραυματισμοί για Μανιάτη-Μάνταλο και η εικόνα του Ολυμπιακού - iefimerida.gr

Η επόμενη μέρα του ντέρμπι - Η τιμωρία της ΑΕΚ, οι τραυματισμοί για Μανιάτη-Μάνταλο και η εικόνα του Ολυμπιακού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τελευταίο ντέρμπι της σεζόν 2014-2015 στην Ελλάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη μοίρα που είχαν και τα προηγούμενα. Η εισβολή περίπου 30 οπαδών της ΑΕΚ οδήγησε στην οριστική διακοπή της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, με τον διαιτητή Χάρη Καλογερόπουλο να «καίει« την Ένωση στο φύλλο αγώνα. Στο αγωνιστικό, Γιάννης Μανιάτης και Πέτρος Μάνταλος αποχώρησαν με σοβαρούς τραυματισμούς.

Η επόμενη μέρα βρίσκει τις δύο ομάδες με εντελώς διαφορετικά συναισθήματα. Στην ΑΕΚ νιώθουν δικαιωμένοι από την προσπάθεια και την εικόνα που έδειξε η ομάδα συνολικά στα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό όμως έχουν παράπονα από τη διαιτησία του Καλογερόπουλου για τη φάση του γκολ και δύο λανθασμένα οφσάιντ, τα οποία δόθηκαν στο πρώτο ημίχρονο. Από την πλευρά τους στον Ολυμπιακό κρατούν μόνο το τελικό αποτέλεσμα και την πρόκριση αφού η εικόνα της ομάδας για μια ακόμη αναμέτρηση ήταν απογοητευτική.

Το ιατρικό δελτίο και των δύο αντιπάλων είναι γεμάτο και με σοβαρούς τραυματισμούς. Ο Γιάννης Μανιάτης αποχώρησε λίγο μετά το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου σφαδάζοντας και σήμερα θα φανεί αν τελικά έχει υποστεί ρήξη χιαστού ή κάκωση βαριάς μορφής. Λιγότερο σοβαρή ζημιά υπάρχει για για τον Ντουρμάζ αν και το μέγεθός της θα φανεί σήμερα. Πλήγμα για την ΑΕΚ αποτελεί ο τραυματισμός του Πέτρου Μάνταλου στο γόνατο, ο οποίος σήμερα θα υποβληθεί σε μαγνητική εξέταση. Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου μιλούν για κάκωση μηνίσκου ενώ με πρόβλημα στον καρπό αποχώρησε και ο Χρήστος Αραβίδης.

Το φύλλο αγώνα

Ο Χάρης Καλογερόπουλος διέκοψε το παιχνίδι και αφού έμεινε για αρκετή ώρα κλεισμένος μέσα στα αποδυτήρια αποφάσισε την οριστική διακοπή του ντέρμπι. Σημαντικό λόγο έπαιξε ο τραυματισμός ανθρώπων της ασφάλειας του γηπέδου ενώ η απόφασή του είχε και τη συγκατάθεση του εισαγγελέα του αγώνα. Χαρακτηριστικά στο φύλλο αγώνα ανέφερε: «Στο 88 διέκοψα οριστικά το παιχνίδι, διότι μετά την επίτευξη του γκολ από τον Ολυμπιακό, και κατά τον πανηγυρισμό των παικτών,περίπου 30 οπαδοί της ΑΕΚ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, φθάνοντας μέχρι το κόρνερ. με απειλητικές διαθέσεις προς τους παίκτες του Ολυμπιακού. Η άμεση επέμβαση της αστυνομίας απέτρεψε τα χειρότερα, όμως είχαμε τραυματισμό δύο αστυνομικών όπως τόνισε και ο ταξίαρχος κ. Κονσταντής». Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η ΑΕΚ απειλείται με βαριά τιμωρία όχι μόνο για τη φετινή σεζόν αλλά και με αφαίρεση βαθμών για την επόμενη.

Από τον Ολυμπιακό ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων για όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ. Με επίσημη θέση της η πειραιώτικη ΠΑΕ αναφέρει τα εξής: «Εμείς επενδύουμε εκατομμύρια στο ελληνικό ποδόσφαιρο ώστε κάθε Τετάρτη να βλέπει η Ελλάδα τον Ολυμπιακό μας στην μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση, το Τσάμπιονς Λιγκ! Κάποιοι άλλοι λόγω καθολικής ανυπαρξίας προσπαθούν, βγάζοντας άναρθρες κραυγές σε κάθε ευκαιρία να οπλίσουν τις στρατιές των οργανωμένων με μίσος ώστε να απαξιώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο... Σήμερα πάλι δεν τελείωσε αγώνας... Ήρθε η ώρα η Πολιτεία να πράξει αυτά που έχει υποσχεθεί περί της βίας και να τους τιμωρήσει παραδειγματικά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεκ Ολυμπιακός Ποδόσφαιρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ