Τι γίνεται με τον Αστέρα; - iefimerida.gr

Τι γίνεται με τον Αστέρα;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που συνεπάγεται αναστολή μιας από τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών στην Ελληνική κτηματαγορά, προκαλεί σημαντικές επιπτώσεις.

Η Διεθνής Επενδυτική Ομάδα από το Κουβέϊτ και το Άμπου Ντάμπι, προγραμμάτιζε να δαπανήσει περισσότερα απο 600 εκατομμύρια για την ανάπτυξη του συνολικού έργου, που περιλαμβάνει και την κατασκευή ενός περιορισμένου αριθμού μονοκατοικιών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η χρηματιστηριακή αξία του Αστέρα δεν ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια, με συνέπεια η Ελληνική Οικονομία να χάνει περισσότερα από 400 εκατομμύρια από τις επενδύσεις που προγραμμάτιζε να πραγματοποιήσει η ομάδα των επενδυτών. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως όλη αυτή την περίοδο τα ξενοδοχεία του Αστέρα είχαν αρνητικό ισολογισμό και συνεπώς καμία εταιρεία που θα επένδυε μόνο στα ξενοδοχεία, δεν θα είχε τη δυνατότητα να ανακάμψει τις
επενδύσεις της.

Παράλληλα τα δύο ξενοδοχεία, Αρίων και Ναυσικά θα αναβαθμιστούν σε ξενοδοχεία 6 αστέρων, ενώ όλη η περιοχή θα μετατρέπετο σε ένα από τα πιο σημαντικά θέρετρα της Μεσογείου.

Είναι περιττό να αναφερθεί πόσες θέσεις εργασίας χάνονται λόγω της αναστολής του έργου.

Χωρίς να σχολιάσει κανείς την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, η περιβαλλοντική επέμβαση θα ήταν εξαιρετικά μικρή, η επέμβαση στο υφιστάμενο πράσινο θα ήταν πολύ μικρή, ενώ οι ζώνες πρασίνου θα ενισχύονταν με πρόσθετες φυτεύσεις. Είχε ακόμα προβλεφθεί ότι κάθε δέντρο που θα αποψιλωνόταν κατά την κατασκευαστική περίοδο θα έπρεπε να αντικατασταθεί με νέο εντός των ορίων του οικοπέδου, ώστε η τελική εικονά της έκτασης να παραμείνει ίσης ή μεγαλύτερης αισθητικής αξίας με την υφιστάμενη. Για κάθε οικόπεδο μεμονωμένης κατοικίας είχε προβλεφθεί η φύτευση του ακάλυπτου χώρου σε ποσοστό 75%.

Ας περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες να δούμε τις εξελίξεις στη μεγάλη αυτή επένδυση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ