Η ανακάλυψη που τους έκοψε τα πόδια: Αρχαιολόγοι βρήκαν 3.000 σκελετούς στο Λονδίνο [εικόνες] - iefimerida.gr

Η ανακάλυψη που τους έκοψε τα πόδια: Αρχαιολόγοι βρήκαν 3.000 σκελετούς στο Λονδίνο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρχαιολόγοι στο Λονδίνο έχουν αρχίσει να ανασύρουν περίπου 3.000 σκελετούς κάτω από τους δρόμους της πόλης, οι οποίοι πιστεύεται ότι χρονολογούνται από τη διάρκεια της «Μεγάλης πανούκλας», που έπληξε την πρωτεύουσα της Αγγλίας το 1665.

«Είναι το πιο σημαντικό δείγμα που έχουμε για τον πληθυσμό του Λονδίνου από τον 16ο και τον 17ο αιώνα», είπε ο επικεφαλής αρχαιολόγος Jay Carver στο Associated Press.

Η παρουσία των σκελετών δικαιολογείται από την ύπαρξη νεκροταφείου στην περιοχή, το οποίο λειτουργούσε από το 1569 έως τουλάχιστον το 1738. Το νεκροταφείο «υπερχειλίστηκε» κατά τη διάρκεια των τεσσάρων μολύνσεων πανούκλας. Επίσης, αναφέρεται πως στον χώρο ενταφιάζονταν εκείνοι που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα για εκκλησιαστική ταφή, αλλά και εκείνοι που για λόγους πολιτικούς ή εκκλησιαστικούς δεν ενταφιάζονταν σε κάποιο άλλο μέρος.

Η ανακάλυψη που τους έκοψε τα πόδια: Αρχαιολόγοι βρήκαν 3.000 σκελετούς στο Λονδίνο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο Nick Elsden, διαχειριστής του έργου από το Μουσείο Αρχαιολογίας του Λονδίνου, δήλωσε πως «υπάρχουν πάνω από έξι μέτρα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος σε αυτή τη ζώνη, η οποία είναι μια από τις παλιότερες περιοχές του Λονδίνου. Βρισκόμαστε εδώ για να μάθουμε πολλά».

Ομάδα από 60 ερευνητές θα εργάζεται για την απομάκρυνση των «αιώνιων» σκελετών. Στο σημείο που βρέθηκαν θα χτιστεί η νέα ανατολική-δυτική σιδηροδρομική γραμμή του Λονδίνου.

Η ανακάλυψη που τους έκοψε τα πόδια: Αρχαιολόγοι βρήκαν 3.000 σκελετούς στο Λονδίνο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η ανακάλυψη που τους έκοψε τα πόδια: Αρχαιολόγοι βρήκαν 3.000 σκελετούς στο Λονδίνο [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Η ανακάλυψη που τους έκοψε τα πόδια: Αρχαιολόγοι βρήκαν 3.000 σκελετούς στο Λονδίνο [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ