Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε να άρει τη βουλευτική ασυλία Ζαγοράκη - iefimerida.gr

Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε να άρει τη βουλευτική ασυλία Ζαγοράκη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / MOTIONTEAM / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου αποφάσισε να άρει την κοινοβουλευτική ασυλία του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρή Ζαγοράκη.

Η Επιτροπή αποδέχτηκε την αίτηση που υποβλήθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ανακοινώθηκε στις 28 Ιανουαρίου στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, όπου και θα τεθεί προς έγκριση.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης αντιμετωπίζει κατηγορίες για πρόκληση σωματικής βλάβης εξ αμελείας και για παράλειψη τήρησης των κανόνων ασφαλείας στον χώρο εργασίας στην Ελλάδα και η ποινική του δίωξη αφορά σε εργατικό ατύχημα που συνέβη στο γήπεδο του ΠΑΟΚ στις 13 Μαΐου 2010 σε βάρος ενός υπαλλήλου. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Θοδωρής Ζαγοράκης αφορούν στην τότε ιδιότητά του ως προέδρου και νόμιμου εκπροσώπου του ΠΑΟΚ και η εικαζόμενη αξιόποινη πράξη προφανώς δεν συνδέεται με την ιδιότητα του ως βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ποινική δίωξη δεν αφορά άποψη εκφρασθείσα ή ψήφο δοθείσα κατά την άσκηση των καθηκόντων του βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κατά συνέπεια δεν υφίστανται υπόνοιες ότι σκοπός της ποινικής διαδικασίας είναι να παρακωλυθεί η πολιτική δραστηριότητα του βουλευτή, δεδομένου ότι η ποινική δίωξη έχει ασκηθεί πολλά χρόνια πριν την ανάληψη των καθηκόντων του βουλευτή.

Ο Ζαγοράκης έσπευσε μετά την απόφαση να σχολιάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. «Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου Ευρωβουλευτές που με τη ψήφο τους υποστήριξαν τη θέση μου υπέρ της άρσης της ασυλίας μου. Όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Θοδωρής Ζαγοράκης ασυλία ΠΑΟΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ