Ενοχος ο 27χρονος για τον βιασμό της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη -Καταδικάστηκαν και οι δύο γιατροί, αναλυτικά οι ποινές - iefimerida.gr

Ενοχος ο 27χρονος για τον βιασμό της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη -Καταδικάστηκαν και οι δύο γιατροί, αναλυτικά οι ποινές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών στον καθένα, με την απόφαση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και να είναι εφέσιμη, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων σε δύο ειδικευόμενους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Οι δύο γιατροί κάθισαν στο εδώλιο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, η οποία τον Απρίλιο του 2011 είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της πόλης με οξεία μέθη.

Το δικαστήριο ύστερα από μία μακρά διαδικασία, που ολοκληρώθηκε στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη, έκρινε ενόχους τους δύο γιατρούς σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Εκτός από τις ποινές που επέβαλε το δικαστήριο στους δύο γιατρούς, έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, που υποστήριξε ότι τα αδικήματα που οδήγησαν στο εδώλιο τους δύο καταδικασθέντες έχουν τελέσει άλλοι δύο ειδικευόμενοι συνάδελφοί τους που την ημέρα του συμβάντος είχαν εφημερία στο ίδιο νοσοκομείο, ζητώντας ο φάκελος της υπόθεσης να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Ενοχος ο 27χρονος για τον βιασμό της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη -Καταδικάστηκαν και οι δύο γιατροί, αναλυτικά οι ποινές  | iefimerida.gr 0

Μαζί με τους δύο γιατρούς στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε και ένας 27χρονος, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών, με την ποινή να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκασή της σε δεύτερο βαθμό.

Ο 27χρονος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα του βιασμού κατά συναυτουργία σε βάρος της 16χρονης, πράξη για την οποία κατηγορείται και ένας 20χρονος σήμερα, που θα δικαστεί στις 24 Μαρτίου στο δικαστήριο ανηλίκων, καθώς όταν τέλεσε την πράξη ήταν 17 ετών.

Η 16χρονη Στέλλα Ακουμιανάκη το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής του 2011 διασκέδαζε σε μπαρ του Ρεθύμνου παρέα με τους δύο νεαρούς καταναλώνοντας ποσότητα αλκοόλ. Στη συνέχεια η παρέα επιβιβάστηκε σε ΙΧ αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο σε ερημικό σημείο κάτω από το φρούριο Φορτέτζα κατανάλωσε από κοινού μισό μπουκάλι ουίσκι. Κατά τον χρόνο αυτό οι νεαροί προέβησαν σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της που χαρακτηρίστηκαν βιασμός.

Ενοχος ο 27χρονος για τον βιασμό της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη -Καταδικάστηκαν και οι δύο γιατροί, αναλυτικά οι ποινές  | iefimerida.gr 1

Κατά τη διάρκεια της πράξης αυτής και εξαιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ η άτυχη κοπέλα άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και η παρέα της τη μετέφερε στο νοσοκομείο της πόλης. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε ως οξεία μέθη, όμως λίγες ώρες μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο η υγεία της παρουσίασε επιδείνωση.

Μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και κατέληξε ανήμερα του Πάσχα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χανιά Στέλλα Ακουμιανάκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ