Khelafabook: To Facebook των τζιχαντιστών [εικόνες] - iefimerida.gr

Khelafabook: To Facebook των τζιχαντιστών [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Khelafabook που πήρε το όνομά του από την αραβική λέξη Κελάφα που σημαίνει «Χαλιφάτο» βρέθηκε στον διαδικτυακό αέρα για λίγες μόλις ώρες την Κυριακή προκαλώντας πολλά ερωτηματικά.

Κάποιοι αποδίδουν την εμφάνιση του νέου μέσο δικτύωσης στους ζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που πιθανόν θέλουν να δώσουν μια απάντηση στις διαγραφές των λογαριασμών τους από το Facebook και το Twitter.

Khelafabook: To Facebook των τζιχαντιστών [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το Khelafabook βρέθηκε στον διαδικτυακό αέρα για λίγες μόλις ώρες, αφού τη Δευτέρα το site εξαφανίστηκε από τον Κυβερνοχώρο, αφήνοντας αμφιβολίες για το εάν και κατά πόσον επρόκειτο για ένα γνήσιο πρότζεκτ του Ισλαμικού Κράτους ή για ένα διαφημιστικό κόλπο. Τέθηκε πολύ γρήγορα εκτός λειτουργίας, έπειτα από επίθεση της κολλεκτίβας χάκερ των Anonymous.

Khelafabook: To Facebook των τζιχαντιστών [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σύμφωνα με τον βρετανικό Independent, η εγγραφή του site έγινε στον αμερικανικό διαδικτυακό πάροχο GoDaddy, υπό το όνομα «Αμπού Μουσάμπ», με χώρα προέλευσης την Αίγυπτο αλλά ως τόπο κατοικίας τη «Μοσούλη του Ισλαμικού Κράτους».

Το γεγονός ότι η ιστοσελίδα στήθηκε σε έναν κοινά διαμοιραζόμενο πάροχο φιλοξενίας ιστοτόπων, ο οποίος δεν είναι κατασκευασμένος για μαζική κίνηση επισκεπτών και δεν διαθέτει πρότυπα ασφαλείας, εξέγειρε υποψίες ότι το «5elafabook» ενδεχομένως να επρόκειτο για διαφημιστικό κόλπο.

Khelafabook: To Facebook των τζιχαντιστών [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η εμφάνιση του «τζιχαντιστικού Facebook» προκάλεσε ποίκιλλα σχόλια και στο Twitter. «Είναι καλύτερο από το Facebook επειδή έχει λιγότερα αιτήματα για παιχνίδια, λιγότερες selfies και καθόλου ζευγάρια», έγραψε ένας χρήστης.

Khelafabook: To Facebook των τζιχαντιστών [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Khelafabook τζιχαντιστές κυβερνοχώρος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ