Το BBC έθεσε σε διαθεσιμότητα τον δημοφιλή παρουσιαστή του Top Gear - Οι απαράδεκτες ρατσιστικές αναφορές του - iefimerida.gr

Το BBC έθεσε σε διαθεσιμότητα τον δημοφιλή παρουσιαστή του Top Gear - Οι απαράδεκτες ρατσιστικές αναφορές του

Τζέρεμι Κλάρκσον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον «πάγο» έβαλε το BBC τον Τζέρεμι Κλάρκσον, παρουσιαστή της παγκοσμίου δημοφιλούς εκπομπής για τα αυτοκίνητα, Top Gear, μετά από καταγγελίες για ρατσιστική συμπεριφορά.

Το βρετανικό κανάλι ανακοίνωσε ότι προχωρά σε έρευνα για τις καταγγελίες και πως η εκπομπή δεν θα προβάλει το επεισόδιο του Top Gear την Κυριακή.

Το BBC, διευκρίνισε ότι κανείς άλλος από την εκπομπή δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.

Σύμφωνα με τον Independent όλα ξεκίνησαν πέρσι, όταν ο διευθυντής της τηλεόρασης του BBC, Ντάνι Κοέν, διέταξε εξονυχιστική εσωτερική έρευνα στο Top Gear, μετά από καταγγελίες για ρατσισμό και προσβλητικά σχόλια στην εκπομπή. Στον ίδιο τον Κλάρκσον είχε δοθεί τελική προειδοποίηση για τη συμπεριφορά του.

Οι παραγωγοί του Top Gear φοβούνται ότι μετά τον Κλάρκσον, θα ακολουθήσει «καρατόμηση» της εκπομπής. Θυμούνται ακόμη ότι οι τρεις παραγωγοί του σόου, Κλάρκσον, Χάμοντ και Μέι) είχαν φύγει εν μέσω απειλών από την Αργεντινή, καθώς οι ντόπιοι εξέλαβαν μια πινακίδα αυτοκινήτου που είχαν τοποθετήσει ως αρνητικό αστείο σχετικά με την ήττα της χώρας από την Μ. Βρετανία το 1982 στον πόλεμο των Φόλκλαντς.

Οι απαράδεκτες ρατσιστικές δηλώσεις του Κλάρκσον

Κατά καιρούς ο Κλάρκσον έχει προκαλέσει με απίστευτο τρόπο. Δείτε μερικές από τις απαράδεκτα ρατσιστικές και προσβλητικές του απόψεις:

Για τους υπαλλήλους του Δημοσίου τομέρα: «Θα τους σκότωνα όλους. Θα τους έπαιρνα έξω και θα τους εκτελούσα, έναν-έναν, μπροστά στις οικογένειές τους.

Δεν καταλαβαίνω της λεωφορειολωρίδες: Γιατί οι φτωχοί να μπορούν να πηγαίνουν γρηγορότερα κάπου, απ' ό,τι εγώ;

Ο μόνος λόγος που οι Αραβες και οι Εβραίοι, κατάφεραν να διατηρήσουν τον άθλιο μικρό πόλεμό τους για 50 χρόνια, είναι επειδή δεν βρέχει εκεί κάτω. Αν οι μεταπολεμικές δυνάμεις τοποθετούσαν το Ισραήλ στο Μάντσεστερ, δεν θα είχαν καμία αιματοχυσία

Κοντέ άνθρωπε. Οταν τελειώσεις να οδηγείς το αμάξι, κάνε πίσω το γ@@@μενο κάθισμα, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να το χρησιμοποιούν μετά.

Top Gear: Εχει τη μεγαλύτερη τηλεθέαση παγκοσμίως

Είναι αξιοσημείωτο ότι το Top Gear αποτελεί «την κότα με τα χρυσά αυγά», σε εμπορικό επίπεδο για το BBC Worldwide καθώς έχει την μεγαλύτερη τηλεθέαση παγκοσμίως, σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες.

Το Top Gear είναι το πιο ευρέως παρακολουθούμενο τηλεοπτικό πρόγραμμα στην τηλεόραση.

Ξεκίνησε το 1977 ως ένα τηλεοπτικό μαγκαζίνο σχετικά με το αυτοκίνητο. Με την πάροδο του χρόνου και ιδίως με την αναβίωσή του 2002, έχει αποκτήσει ένα ιδιόμορφο, χουμοριστικό και μερικές φορές αμφιλεγόμενο στιλ.

Πλέον η εκπομπή παρουσιάζεται από τους Τζέρεμι Κλάρκσον, Ρίτσαρντ Χάμοντ και Τζέιμς Μέι και από τον οδηγό δοκιμών γνωστός ως The Stig. Υπολογίζεται ότι η εκπομπή έχει περίπου 350 εκατομμύρια τηλεθεατές την εβδομάδα σε 170 διαφορετικές χώρες.

Τα πρώτα επεισόδια μεταδόθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από το BBC Two και (από τον 20ο κύκλο) στο BBC Two HD. Από τον 14ο κύκλο μέχρι τον 19ο κύκλο, πριν την έναρξη του καναλιού BBC Two HD, τα νέα επεισόδια μεταδίδονταν και από το BBC HD.

Η εκπομπή μεταδίδεται και στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω καλωδιακής τηλεόρασης από το BBC America, στην Λατινική Αμερική μέσω του BBC Entertainment και στην Ευρώπη μέσω του BBC Knowledge.

Η εκπομπή μετέδωσε τον 21ο κύκλο της το 2014, με τον κύκλο να κάνει πρεμιέρα στις 2 Φεβρουαρίου και να τελειώνει στις 16 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ