Πώς εκτελεί τους ομήρους ο Τζιχάντι Τζον -Ανατριχιαστικές περιγραφές από πρώην συνεργάτη του - iefimerida.gr

Πώς εκτελεί τους ομήρους ο Τζιχάντι Τζον -Ανατριχιαστικές περιγραφές από πρώην συνεργάτη του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πίσω από τη φρίκη που προκαλούν τα βίντεο με τις εκτελέσεις ομήρων από το Ισλαμικό κράτος, δημιουργούνται πολλά ερωτήματα. Για παράδειγμα, γιατί τα θύματα φαίνονται τόσο ήρεμα.

Ενας πρώην συνεργάτης του Τζιχάντι Τζον, του ανθρώπου που έχει γίνει το πρόσωπο αυτής της φρικτής τρομοκρατικής οργάνωσης εξαιτίας αυτών των βίντεο, μίλησε για πρώτη φορά στο Sky News και περιέγραψε πώς ο ίδιος καθησύχαζε τους ομήρους ότι δεν πρόκειται να πάθουν τίποτα, πριν τελικά τους αποκεφαλίσουν.

Ο συγκεκριμένος, μίλησε με το ψευδώνυμο Σαλέχ στο Sky News, όπου δήλωσε ότι υπήρξε μεταφραστής και πρώην μέλος του Ισλαμικού κράτους, πριν το σκάσει για την Τουρκία. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είδε τον Τζιχάντι Τζον να εκτελεί τον Ιάπωνα όμηρο Κένζι Γκότο και προσθέτει ότι πράγματι ο άνθρωπος πίσω από την κουκούλα του εκτελεστή είναι ο Μοχάμεντ Εμουάζι, ο 26χρονος από το Λονδίνο.

Ο Τζιχάντι Τζον είναι ο μόνος που εκτελεί ξένους ομήρους για λογαριασμό του Ισλαμικού κράτους, λέει ο Σαλέχ. Ολοι τον σέβονται και τον φοβούνται. Ρόλος του Σαλέχ ήταν να κάνει τον μεταφραστή πείθοντας τους ομήρους ότι είναι ασφαλείς, προκειμένου να γυριστεί το βίντεο πριν εκτελεστούν, ενώ δεν το περιμένου.

«Ενας Τούρκος έλεγε πού θα μπει η κάμερα, αλλά ο Τζιχάντι Τζον είναι το μεγάλο αφεντικό. Ελεγε συνέχεια στους άλλους να κάνουν γρήγορα, ότι έπρεπε να τελειώσουν. Μόνο εκείνος δίνει διαταγές», λέει ο Σαλέχ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τζιχαντιστές υποβάλλουν τους ομήρους σε πολλαπλές εικονικές εκτελέσεις, πριν τελικά τους αποκεφαλίσουν. «Μου έλεγαν πες τους ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, ότι θα φτιάξουμε μόνο ένα βίντεο, ότι δεν θα τους σκοτώσουν», λέει ο Σαλέχ. «Θέλουμε η κυβέρνησή σας να σταματήσει την επίθεση στην Συρία, δεν έχουμε πρόβλημα μαζί σας, είστε μόνο επισκέπτες», ήταν το μήνυμα που έπρεπε να δώσει ο μεταφραστής στους ομήρους. «Τους έλεγα ότι δεν υπήρχε κίνδυνος, αλλά ήμουν σίγουρος ότι στο τέλος θα πέθαιναν», καταλήγει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ