Στον αέρα η έναρξη των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές -Αγνωστο αν και πότε θα γίνει η συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια - iefimerida.gr

Στον αέρα η έναρξη των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές -Αγνωστο αν και πότε θα γίνει η συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το απόλυτο αλαλούμ προέκυψε ξαφνικά με την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Ενώ έως τώρα ήταν γνωστό πως αύριο στις Βρυξέλλες θα γινόταν η πρώτη συνάντηση, όλα άλλαξαν μετά την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να αναχωρήσει το βράδυ από τις Βρυξέλλες και να πάει στο Παρίσι.

Την ίδια ώρα οι πληροφορίες θέλουν να αναχωρεί από το Βέλγιο και ο επικεφαλής του ΣΟΕ Γιώργος Χουλιαράκης. Αυτό σημαίνει πως στις Βρυξέλλες παραμένουν μόνο δύο εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης ο Γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης και η σύμβουλος του υπουργού Ελενα Παναρίτη. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια καθώς η ελληνική αποστολή θα πρέπει να είναι εξαμελής. Πάντως ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να μεταβούν εκτάκτως στις Βρυξέλλες 4 διευθυντικά στελέχη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ώστε να πραγματοποιηθεί το πρώτο τετ α τετ με τους θεσμούς.
Πάντως από την πλευρά του Γιάννη Δραγασάκη διαψεύδεται η πληροφορία πως θα μεταβούν στο Βέλγιο δικοί του συνεργάτες.

Φεύγει απο τις Βρυξέλλες ο Βαρουφάκης

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αποφάσισε τελευταία στιγμή να φύγει από τις Βρυξέλλες (να αναχωρήσει το βράδυ με το τρένο για το Παρίσι) και μην συντονίσει τον πρώτο γύρο των επαφών ανάμεσα στα ελληνικά και τα ξένα κλιμάκια. Στη γαλλική πρωτεύουσα θα μείνει για 2 ημέρες. Την Πέμπτη θα είναι παρών στη συνάντηση που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία στο Παρίσι και την επόμενη ημέρα θα αναχωρήσει μαζί με τον πρωθυπουργό για τις Βρυξέλλες καθώς υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μαξίμου: Κανένα τεχνικό κλιμάκιο δεν θα εγκατασταθεί στο ΓΛΚ

Την ίδια ώρα, διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία από αύριο θα εγκατασταθούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) τεχνικοί σύμβουλοι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ.

«Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι.

Να σημειωθεί ότι αύριο ξεκινούν στις Βρυξέλλες οι συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων της Ελλάδας και των δανειστών. Οπως συμφωνήθηκε ωστόσο στο Eurogroup, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο εκπρόσωποι των τριών θεσμών θα έρχονται στην Αθήνα προκειμένου επι τόπου να διαπιστώσουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας και να συμβάλουν έτσι στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ