Σταθάκης: Ανοιχτό παράθυρο για χρηματοδότηση και εντός Μαρτίου - iefimerida.gr

Σταθάκης: Ανοιχτό παράθυρο για χρηματοδότηση και εντός Μαρτίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης, είναι η επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, και το πρώτο θετικό βήμα προς τα μπρος είναι η απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας τόνισε ο Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στο «Κόκκινο» ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών και Ναυτιλίας σημείωσε επίσης ότι η ελληνική πλευρά επιθυμεί να επιτευχθεί ένα νέο πλαίσιο συμφωνίας με τους εταίρους μέχρι την αξιολόγηση του Απριλίου.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε πως υπάρχει ανοιχτό παράθυρο για να βρεθεί λύση και με το πρόβλημα της μεταβατικής χρηματοδότησης εντός του μηνός, μέχρι το προβλεπόμενο διάστημα - τέλη Απριλίου. Ενώ χαρακτήρισε παραπλανητικές τις απόψεις που θέλουν να προσομοιάσουν τις σημερινές διαπραγματεύσεις και το σημερινό πλαίσιο που κινείται η κυβέρνηση με μια παραλλαγή της τρόικα και των παλιών μνημονίων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο κόσμος κάνει υπομονή και πιστεύει στην κυβέρνηση, αλλά θέλει να δει και στην πράξη τις προεκλογικές εξαγγελίες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ επανεκκίνησης της οικονομίας

Με βάση το παραπάνω συμπέρασμα ο κ. Σταθάκης δήλωσε πως η κυβέρνηση θα επιταχύνει, εντός εβδομάδας, πρωτοβουλίες για να επανεκκινηθεί η οικονομία στους παρακάτω τομείς:

α) Πρωτοβουλίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας,

β) Κινητοποίηση του ΕΣΠΑ, μέτρα φιλικά προς την νεανική επιχειρηματικότητα, απλοποίηση της γραφειοκρατίας, στήριξη επιχειρηματικών σχεδίων,

γ) Εντός τριών μηνών να έχει απεγκλωβιστεί ο αναπτυξιακός νόμος, που πρακτικά έχει παγώσει εδώ και 6 μήνες,

δ) Στήριξη νέων υποδομών στον τουρισμό και στην περιφερειακή ανάπτυξη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ