Ο Βαρουφάκης και το οικονομικό επιτελείο παραμένουν στις Βρυξέλλες για να μην έρθουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Ο Βαρουφάκης και το οικονομικό επιτελείο παραμένουν στις Βρυξέλλες για να μην έρθουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν επιστρέφει ακόμα στην Αθήνα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αφού σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει στις Βρυξέλλες προκειμένου να συντονίσει τις τεχνικές συζητήσεις με τους θεσμούς εκεί.

Ο βασικός λόγος είναι πως με αυτή την κίνηση ο υπουργός Οικονομικών κρατάει τα τεχνικά κλιμάκια στις Βρυξέλλες και αποτρέπει την έλευση τους στην Ελλάδα.

Μάλιστα μαζί με τον κ.Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες βρίσκονται ο επικεφαλής του ΣΟΕ καθηγητής Γιώργος Χουλαριάκης, ο Γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης και η σύμβουλος του υπουργού Ελενα Παναρίτη. Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες στις Βρυξέλλες αναμένεται να μεταβούν και 2-3 διευθυντικά στελέχη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ώστε να πραγματοποιηθούν σε βελγικό έδαφος όλες οι συναντήσεις με τους θεσμούς.

Η φράση στο Eurogroup που εξόργισε την κυβέρνηση

Μία πρόταση στην ανάρτηση των συμπερασμάτων της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών στην επίσημη ιστοσελίδα του Eurogroup προκάλεσε την έκρηξη της ελληνικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα η φράση «Technical teams from the institutions will be welcome in Athens to support this process» -Τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών θα είναι ευπρόσδεκτα στην Αθήνα για να υποστηρίξουν τη διαδικασία-, ήταν αρκετεί για να προκαλέσει εκνευρισμό, αφού δείχνει πως η Αθήνα δέχεται να έρθουν απεσταλμένοι των θεσμών στην Ελλάδα.

Ο Βαρουφάκης και το οικονομικό επιτελείο παραμένουν στις Βρυξέλλες για να μην έρθουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Ελλάδα | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ