ΣΕΤΕ: Ναι στην σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού, όχι στις εισφορές - iefimerida.gr

ΣΕΤΕ: Ναι στην σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού, όχι στις εισφορές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο πλαίσιο των συζητήσεων με τους κοινωνικούς εταίρους για την σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού και την κατάρτιση του εργασιακού νομοσχεδίου, συναντήθηκε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Ανδρέα Ανδρεάδη.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων, τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς του κατώτατου μισθού, ενώ έκανε και πρόταση να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις για να προχωρήσουν σε νέες προσλήψεις.

Ο Ανδρέας Ανδρεάδης ζήτησε από τον υπουργό την διαφορετική διαχείριση των νέων προσλήψεων με πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών. Πιο συγκεκριμένα, ζήτησε την σταδιακή επαναφορά του μισθού στα 751 ευρώ με την μη καταβολή εισφορών. Έτσι, θα γίνουν και νέες προσλήψεις, αφού το μισθολογικό κόστος θα παραμείνει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Όπως αναφέρει το ΣΕΤΕ, το 2015 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό, καθώς οι αφίξεις αναμένεται πως θα αγγίξουν τα 25 εκατ. , ένα εκατομμύριο πάνω από το 2014.

Τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου, θα προκυρηχθεί νέο πρόγραμμα Voucher που θα αφορά 8.000 ανέργους.

Όσον αφορά την μαύρη εργασία προτάθηκε η νομοθέτηση υποχρεωτικής καταβολής των αποδοχών μέσω τράπεζας, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ