Φουκς: Ο Ομπάμα δεν πίεσε ποτέ τη Μέρκελ για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Φουκς: Ο Ομπάμα δεν πίεσε ποτέ τη Μέρκελ για την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι η πρώτη φορά που το υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος της Μέρκελ (CDU) Μίκαελ Φουκς αναφέρεται με ιδιαίτερα επικριτικό τρόπο στο ελληνικό ζήτημα και τις διαπραγματεύσεις που γίνονται με τους δανειστές.

Αυτή τη φορά, θέλοντας να ξεδιαλύνει κάποιες φήμες, είπε στο Bloomberg πως ουδέποτε ο Μπαράκ Ομπάμα πίεσε την Άνγκελα Μέρκελ για να βρεθεί άμεσα λύση στο ελληνικό θέμα, έτσι ώστε να παραμείνει η χώρα μας εντός της Ευρωζώνης.

Δεν έμεινε, όμως, μόνο εκεί, καθώς σημείωσε πως μετά το πέρας του Eurogroup της Δευτέρας είναι φανερό πως «η Ελλάδα δεν εκπληρώνει αυτή τη στιγμή τις δεσμεύσεις της». Έδειξε, δε, απόλυτα ήσυχος για το τι μπορεί να συμβεί αν η Ελλάδα αναγκαστεί να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.

«Ένα Grexit θα ήταν διαχειρίσιμο. Ελπίζω η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη, αλλά δεν φοβάμαι την έξοδο», είπε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει πως η Ευρωζώνη δεν πρέπει να επιτρέψει στην Ελλάδα να κάνει ό,τι θέλει, καθώς κάτι τέτοιο θα έδινε δύναμη και στο Podemos στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ