Σακελλαρίδης: Ο Βαρουφάκης δεν θα διαπραγματεύεται με τα τεχνικά κλιμάκια -Μόνο με τους Θεσμούς - iefimerida.gr

Σακελλαρίδης: Ο Βαρουφάκης δεν θα διαπραγματεύεται με τα τεχνικά κλιμάκια -Μόνο με τους Θεσμούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αλλάζουμε επίπεδο συζήτησης», τόνισε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αναφερόμενος στο πώς και πού θα γίνεται πλέον η διαπραγμάτευση.

«Αλλάζουμε επίπεδο συζήτησης, ο Βαρουφάκης μιλάει με τους Θεσμούς, τα τεχνικά κλιμάκια θα μπαίνουν όταν υπάρχει ανάγκη εξειδίκευσης», τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και απαντώντας σε ερώτηση για το πού θα γίνεται πλέον η συζήτηση και οι διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς.

«Δεν θα μπαίνουν στα γραφεία των υπουργών», συμπλήρωσε. «Εχει σημασία γιατί οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο και τα τεχνικά ζητήματα θα συζητούνται σε άλλο επίπεδο. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται πολιτικά στις Βρυξέλλες και τα τεχνικά κλιμάκια θα συμβάλλουν αναλόγως», προσέθεσε και διευκρίνισε ακόμη ότι τα «τα νομοσχέδια που θα συζητιούνται με τους Θεσμούς είναι αυτά που έχουν να κάνουν με τα δημοσιονομικά».

Οσον αφορά το θέμα που προέκυψε χθες μετά τις δηλώσεις του Ιρλανδού υπουργού Οικονομικών περί αντικατάστασης του Γιάνη Βαρουφάκη από τον Γιάννη Δραγασάκη ως επικεφαλής με τον οποίον θα συζητούν οι θεσμοί, ο κ. Σακελλαρίδης διευκρίνισε: «Ο κ. Δραγασάκης είναι επικεφαλής του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής. Δεν υπάρχει θέμα, αντιθέτως η κυβέρνηση στηρίζει απολύτως τις κινήσεις του υπουργού οικονομικών. Πιστεύει ότι εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τις θέσεις της Ελλάδας. Επιλογή της κυβέρνησης είναι ο κ. Βαρουφάκης. Με τον κ, Βαρουφάκη θα πορευτούμε, τον στηρίζουμε απόλυτα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ