Τι είπε η Λιάνα Κανέλλη για τον Προκόπη Παυλόπουλο στο επεισόδιο με τον Κασιδιάρη - iefimerida.gr

Τι είπε η Λιάνα Κανέλλη για τον Προκόπη Παυλόπουλο στο επεισόδιο με τον Κασιδιάρη

(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απαλλαγή του Ηλία Κασιδιάρη από το δικαστήριο, η επίθεση που είχε δεχτεί από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, η απραγία του μετέπειτα Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στο περιστατικό ήταν τα θέματα για τα οποία μίλησε η Λιάνα Κανέλλη.

Η βουλευτής του ΚΚΕ, σε δηλώσεις στην Σκαι, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατούσε στο δικαστήριο κατά την διάρκεια της δίκης του Ηλία Κασιδιάρη.

«Αν είχατε ζήσει το μίσος και την μπόχα την ιδεολογική και αυτά που άκουσα εγώ μέσα στο δικαστήριο... Άκουσα «μωρή, αφού είσαι τόσο άρρωστη, να μην σώσεις να πάρεις σύνταξη»... Δεν έκανα μήνυση, το δήλωσα ότι δεν θα κάνω από την πρώτη μέρα», ανέφερε Κανέλλη, τονίζοντας πως το χαστούκι ήταν «απρόκλητη, κακοήθης επίθεση, που άρχισε με το νερό στη Δούρου. Υπάρχει ένα στυλάκι στην άποψη αυτή της Ακροδεξιάς παγκοσμίως».

«Η Εισαγγελέας Αθηνών έκανε όπως όφειλε, εγώ αυτό δεν μπορώ να το δικάσω, μόνο πολιτικά μπορώ να το αντιμετωπίσω. Δεν κάνω μήνυση, γίνεται αυτεπάγγελτη, δεν παρίσταμαι, θα πήγαινα ως μάρτυρας. Από τη στιγμή που άλλαξε η κατηγορία σε απλή σωματική βλάβη, παύει η δίωξη. Κανείς δεν είπε ότι αυτό δεν έγινε, ότι δεν με χτύπησε. Το βίντεο από την επίθεση ο εισαγγελέας το είδε βουβό», συμπλήρωσε.

Στην συνέχεια τόνισε τι θα γινόταν σε περίπτωση που το περιστατικό δεν γινόταν μπροστά στις κάμερες αλλά «, σε έναν σκοτεινό δρόμο ενός απροστάτευτου, από έναν γυμνασμένο μάγκα. Είμαι αντιμέτωπη και με μία διαδικασία 'καλά της έκανε, όταν ο εισαγγελέας είπε, ότι ο Κασιδιάρης γλίστρησε, όταν με χτύπησε».

Η βουλευτής δεν άφησε ασχολίαστη την στάση του επερχόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

«Ο κ. Παυλόπουλος έφυγε εκείνη την ημέρα, έμεινε ακίνητος κατά τη διάρκεια, δεν έχω την απαίτηση να σηκωθεί εκείνη τη στιγμή. Έχω όμως την απαίτηση, να μείνει και να δώσει κατάθεση, να έρθει να με ρωτήσει τι έχω, εκεί που ήμουν με τους πάγους. Ο κ. Παυλόπουλος εξαφανίστηκε και επιβραβεύτηκε με την εκλογή του ως Προέδρου της Δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά.

«Η καταδίκη του φασισμού δεν γίνεται με μηνύσεις, αλλά με την απομόνωση αυτών των ανθρώπων. Κάποιος τους ψήφισε, τους αποδέχτηκε, συμμερίζεται την άποψή τους. Αυτό το φίδι του φασισμού πρέπει να κοπεί. Δεν κρύβεται αν φορέσει κοστούμι και γραβάτα". Αν δώσεις χώρο στην κόμπρα, θα σε χτυπήσει», κατέληξε, κλείνοντας το θέμα της επίθεσης.

Σχετικά με τα χρήματα που έβγαλε ο πρώην «τσάρος» Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, σχολίασε: «Άλλο πράγμα το mail του Χαρδούβελη προς τους δανειστές κι άλλο το αν είναι εντάξει τα οικονομικά του Χαρδούβελη. Καμία εντύπωση, καμία. Πολύς κόσμος έχει βγάλει τα λεφτά του στο εξωτερικό. Περιμένω να δω το αποτέλεσμα της δικαστικής έρευνας».

Μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης είπε: «Δεν είναι εθελοντής ο Βαρουφάκης, είναι η επιλογή του πρωθυπουργού. Παρελκύεται ο κόσμος, να παρακολουθεί την τακτική και το στυλ και όχι την ουσία. Έχουμε υπογράψει τη συνέχιση του Μνημονίου. Τώρα, η κυβέρνηση πουλάει φόβο, γιατί εμείς σηκώνουμε κεφάλι στους δανειστές μας, αλλά οι δανειστές μας, μας εκβιάζουν. Θυμάστε τι έγινε με το δημοψήφισμα του Παπανδρέου; Εμείς θυμόμαστε τον θόρυβο. Το ποιοι βγάλανε λεφτά, το θυμάστε; Κάποιοι βγάζουν και θα βγάζουν από αυτήν την ιστορία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μοναστήρι, είναι μία δράκα μονοπωλίων, ένας θεσμός λυκοσυμφερόντων από τον οποίο προσπαθούμε να αποσπάσουμε τι; Εθνική κυριαρχία; Να πάμε με τις δυνάμεις μας με την εργατική μας τάξη, με αυτούς που δουλεύουν. Αυτή η χώρα έχει ερημοποιηθεί. Αυτά τα λεφτά που κάποιος είπε κάποτε Μαζί τα φάγαμε, ποιοι τα φάγαμε;».

Αναφερθείς στο σλόγκαν «Πρώτη φορά Αρίστερα», δήλωσε:

«Είναι συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με δύο κεντρικά υπουργεία στους ΑΝΕΛ. Δεν είναι κακό να λέει κάποιος κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Δεν μπορεί να θεωρηθεί Αριστερά. Με εντυπωσίασε στη δημοσκόπηση της Εφημερίδας των Συντακτών που το 74% που λεέι 'ναι, υπέγραψαν καινούριο μνημόνιο'. Το κατάλαβαν. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και διαφθείρει πολύ βαθιά. Στόχος θα ήταν η άνοδος του κινήματος του εργατικού. Αυτό δεν το είπε ποτέ».

«Να είστε καλά και να αισθάνεστε ασφαλείς, με ποτήρια νερών εις χείρας κομμουνιστών», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ