Γερμανική κυβέρνηση: Ο Τσίπρας είναι ευπρόσδεκτος στο Βερολίνο - iefimerida.gr

Γερμανική κυβέρνηση: Ο Τσίπρας είναι ευπρόσδεκτος στο Βερολίνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενδεχόμενα είναι η πρώτη φορά που τίθεται ερώτηση σε κυβερνητικό εκπρόσωπο της καγκελαρίας για το αν θα δεχόταν η κ. Μέρκελ τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο, και αυτό συνέβη τη Δευτέρα.

Σε σχετική ερώτηση που τέθηκε στο καθιερωμένο breafing, η κυβερνητική εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Christiane Wirtz, απάντησε διπλωματικά, δίχως όμως να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στη γερμανική πρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα, η κ.Wirtz δήλωσε: «Ο κ. Τσίπρας είναι ευπρόσδεκτος στη Γερμανία και ειδικά στο Βερολίνο, αλλά αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται στη λίστα των επισκεπτών μας». Σημειώνοντας επί του παρόντος δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο για επίσκεψη στη Γερμανία και κατ' επέκταση συνάντηση με τον Άνγκελα Μέρκελ επί γερμανικού εδάφους. Παράλληλα, όπως σημειώνει το Reuters το γερμανικό ΥΠΟΙΚ διεμήνυσε πως είναι απίθανο να υπάρξουν συγκεκριμένες αποφάσεις κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.




Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ