Το Spiegel υπενθυμίζει: Τι απάντησε σε εμάς ο Τσίπρας για το δημοψήφισμα [εικόνα] - iefimerida.gr

Το Spiegel υπενθυμίζει: Τι απάντησε σε εμάς ο Τσίπρας για το δημοψήφισμα [εικόνα]

SOOC/ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΥΡΙΛΛΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη συζήτηση έχει προκληθεί από τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος τόνισε στην Corriere Dela Serra, ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup η κυβέρνηση μπορεί να κάνει εκλογές ή δημοψήφισμα.

Μέσα σε λίγες ώρες η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου μέσα από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να διαψεύσει ότι ο υπουργός Οικονομικών έθεσε θέμα δημοψηφίσματος για το ευρώ.

Κυβερνητικοί κύκλοι έκαναν λόγο για «προσπάθεια αποδόμησης» του Γιάνη Βαρουφάκη, σημειώνοντας πως ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ «δεν παραπέμπει ποτέ σε κανένα "δημοψήφισμα για το ευρώ"», εξηγώντας ότι η λέξη «ευρώ» είναι προσθήκη του δημοσιογράφου.

Όμως, ενώ το Μαξίμου τονίζει πως τα λεγόμενα Βαρουφάκη διαστρεβλώθηκαν και ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν αναφέρθηκε σε δημοψήφισμα για το ευρώ, ένας από τους δημοσιογράφους που πήρε συνέντευξη από τον Αλέξη Τσίπρα, για το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel την περασμένη εβδομάδα, σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter, τονίζει πως εκτός από τον κ. Βαρουφάκη και ο Έλληνας πρωθυπουργός άφησε υπονοούμενα για δημοψήφισμα.

Ο Mathieu von Rohr ανάρτησε το μεσημέρι της Κυριακής στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη Τσίπρα στο περιοδικό, στο οποίο ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αναφέρεται στο τι θα συνέβαινε αν στην Ελλάδα γινόταν δημοψήφισμα.

Ειδικότερα, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ο δημοσιογράφος λέει πως πολλοί στη Γερμανία πιστεύουν ότι το ευρώ θα ήταν πιο ισχυρό χωρίς την Ελλάδα και τονίζει στον πρωθυπουργό ότι στο κόμμα του υπάρχει μια μειοψηφία, η οποία επιθυμεί την επιστροφή της χώρας στη δραχμή.

Και ο κ. Τσίπρας απάντησε:

«Αν προχωρούσαμε σε δημοψήφισμα αύριο με την ερώτηση, "θέλετε την αξιοπρέπειά σας ή τη συνέχιση μιας αναξιοπρεπούς πολιτικής", τότε όλοι θα επέλεγαν την αξιοπρέπεια, ανεξαρτήτως των δυσκολιών που θα συνόδευαν αυτή την απόφαση. Αλλά η απειλή για την Ευρώπη δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή το Podemos, είναι στο Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία ή το AfD στη Γερμανία».

Το Spiegel υπενθυμίζει: Τι απάντησε σε εμάς ο Τσίπρας για το δημοψήφισμα [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας Spiegel δημοψήφισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ