Ελληνικό και τουρκικό ΥΠΕΞ τσακώνονται για τις κινήσεις Καμμένου - iefimerida.gr

Ελληνικό και τουρκικό ΥΠΕΞ τσακώνονται για τις κινήσεις Καμμένου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενοχλημένη η Αθήνα από την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών που χαρακτηρίζει «απαράδεκτες» και «προκλητικές» τις δραστηριότητες του νέου Υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, απαντά στην Άγκυρα ότι δεν είναι σε θέση να κάνει υποδείξεις προς την Ελλάδα, και να τις κρατήσει για τον εαυτό της.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ θεωρεί ότι από τη στιγμή που ο κ. Καμμένος ανέλαβε τα καθήκοντά του «έχει μία προκλητική συμπεριφορά απέναντι στην Τουρκία και αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο» και καλεί την ελληνική κυβέρνηση «να ελέγξει την ανεύθυνη αυτή συμπεριφορά το ταχύτερο δυνατόν».

Παράγοντες του ΥΠΕΞ στην Ελλάδα επισημαίνουν ότι η διατύπωση στη σχετική ανακοίνωση της Άγκυρας, ότι «η συνέχιση των ανεύθυνων κινήσεων θα αυξήσουν την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Αιγαίο, και η κατάσταση αυτή θα ζημιώσει την ανάπτυξη των σχέσεων και θα δυσκολεύσει την λύση των προβλημάτων στο Αιγαίο», ασφαλώς και μπορεί να εκληφθεί ως ευθεία απειλή. Και παρακάτω «Η χώρα μας είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Το ελληνικό ΥΠΕΞ, με δήλωση του εκπροσώπου του Κωνσταντίνου Κούτρα, απάντησε:

«Ουδείς μπορεί να υποδεικνύει στην Ελλάδα τον τρόπο που θα ασκεί η ελληνική κυβέρνηση και γενικότερα το ελληνικό κράτος την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Η Τουρκία ας κρατήσει τις υποδείξεις περί υπευθυνότητας για τον εαυτό της. Ουδέν περαιτέρω».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΥΠΕΞ Ελλάδα Τουρκία απάντηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ