Στον «πάγο» 7.000 άνεργοι που είχαν επιλεγεί για πρόγραμμα του ΟΑΕΔ - iefimerida.gr

Στον «πάγο» 7.000 άνεργοι που είχαν επιλεγεί για πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κενά παρουσιάζει, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το πρόγραμμα με τίτλο «Επιταγή διασύνδεσης με την αγορά εργασίας ανέργων αποφοίτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ» και βάζει σε αναμονή 7.000 ανέργους πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ έως 29 ετών.

Αιτία της απόσυρσης μέχρι νεωτέρας του προγράμματος ήταν οι ελλείψεις που παρουσίαζε και έπρεπε να διορθωθούν. Η αρμόδια υπουργός για θέματα ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, είχε εκφράσει την δυσαρέσκειά της γιατί παρά την ύπαρξη ελλείψεων είχαν δημοσιοποιηθεί τα ονόματα των επιλαχόντων ανά διοικητική περιφέρεια με τη μορφή πινάκων.

Οι παραλείψεις του προγράμματος με τίτλο «Επιταγή διασύνδεσης με την αγορά εργασίας ανέργων αποφοίτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ», διαπιστώθηκαν στην ένδειξη ειδικότητας, γεγονός αυτό θα προκαλούσε σύγχυση στις σχέσεις των εταιριών και του ιδιωτικού τομέα, που θα κληθούν να καλύψουν είτε το σκέλος της κατάρτισης είτε αυτό της εξειδίκευσης. Ακόμη, διαπιστώθηκε από την πρόσκληση προς τους παρόχους ότι είναι έτσι διατυπωμένη, που αποκλείονται μικρές επιχειρήσεις, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), καθώς και μικρά Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ).

Πληροφορίες από του υπουργείο Εργασίας αναφέρουν πως δεν πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα απασχόληση που δεν είναι ξεκάθαρο και διαχωρίζει τους συμμετέχοντες σε ωφελούμενους και αδικημένους. Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να αποσαφηνίσει κάθε λεπτομέρεια, ώστε να περιορίσει τις αδικίες.

Πλέον, ζητούνται πόροι για τα νέα προγράμματα απασχόλησης, καθώς από τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ καλύφθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση σε εμπροσθοβαρή προγράμματα. Η νέα κυβέρνηση, ωστόσο, καταγγέλει πως τα προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν ήταν πάρα πολύ ακριβά, χωρίς να έχει γίνει ιδιαίτερη προεργασία, τόσο στο σκέλος της εκτίμησης για μελλοντική μόνιμη απασχόληση των συμμετεχόντων σε αυτά, όσο και για συνολική αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του προγράμματος, για ωφελούμενους και επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόγραμμα ΟΑΕΔ υπουργείο Εργασίας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ